Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenovi se nelíbil jeho dvojník

Verstappenovi se nelíbil jeho dvojník

Soud kvůli tomu ale teď prohrál

Sezona ještě nezačala a Max Verstappen už zaznamenal první porážku. Neutrpěl ji však na trati, nýbrž v soudní síni.

Ke svému definitivnímu konci dospěl spor, vlekoucí se od roku 2016. Tehdy nizozemský supermarketový řetězec Picnic zveřejnil reklamu, v níž vystupoval herec jako Verstappenův dvojník. Tomu se to vůbec nelíbilo a Picnic zažaloval, neboť se cítil dotčený ve svých osobnostních právech. Jako odškodné žádal částku 300 000 eur.

Soud první instance mu dal o dva roky později za pravdu. Přiznal mu však pouze polovinu sumy. Obě strany se následně odvolaly. 

Ze soudní síně si Max Verstappen trofej pro vítěze neodnesl. Foto: Red Bull

Potom se karta obrátila a v následujících dvou procesech uspěl Picnic. Web Nltimes zjistil, že závěrečný verdikt padl před několika dny. Tribunál ve zdůvodnění rozsudku uvedl, že k porušení zákona by došlo jen v případě, kdyby Picnic použil ve spotu záběry samotného Verstappena bez jeho souhlasu. Navíc dílko neslo zjevně rysy parodie, kterou musí veřejně známá osobnost strpět. Pilot Red Bullu tudíž nedostane ani vindru.

Rádi bychom posloužili i samotnou reklamou. Video s ní, které bylo svého času hitem na sociálních sítích, však už delší dobu není nikde k nalezení.

Zdroj: FORMULE.cz