Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

TCR Eastern Europe si také zazávodí virtuálně

TCR Eastern Europe si také zazávodí virtuálně

Uskuteční se pětidílný šampionát

Také šampionát TCR Eastern Europe se ještě před návratem na reálné okruhy objeví v elektronické podobě. Ve spolupráci s organizací WSC, která je promotérem závodů TCR, uspořádá na platformě Assetto Corsa seriál s názvem TCR Eastern Europe Simracing.

Jeho kalendář čítá celkem pět podniků, které se budou konat v úterý. První z nich je v plánu 16. června na maďarském Hungaroringu. Další klání poté přivítají rakouský Red Bull Ring (30. června), chorvatský Grobnik (14. července), slovenský Slovakia Ring (28. července) a dějištěm závěrečné bitvy bude 11. srpna Masarykův okruh v Brně.

Každý podnik odstartuje dvouhodinovými tréninkovými jízdami. Poté přijde na řadu kvalifikace o délce dvaceti minut, v níž již půjde pilotům o body. Nejrychlejších deset totiž bude odměněno podle systému 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.

Po kvalifikačním klání čeká na jezdce dvojice závodů, jejichž délka bude činit 55 kilometrů. Zatímco o podobě startovního roštu úvodní jízdy rozhodnou výsledky kvalifikace, do druhé jezdci vyrazí na základě výsledků první bitvy. Dojde však k otočení nejúspěšnější dvanáctky. V obou závodech se budou rozdělovat body mezi nejlepších patnáct podle klíče 40-35-30-27-24-21-18-15-13-11-9-7-5-3-1. Body ale budou moci do celkové klasifikace získávat pouze piloti, týmy nikoli.

Z dosud potvrzených účastníků letošní sezony se jich ve virtuálních závodech objeví hned sedm - úřadující vicemistr Jáchym Galáš, Jakub Wyszomirski, Carol Wittke, Žarko Knego a také trojlístek nováčků ve složení Michal Makeš, Szymon Ladniak a Lukasz Stolarczyk.

Zazávodí si ale rovněž tváře, které jsme mohli v sérii spatřit loni - Tomáš Pekař, Radim Adámek, Maciej Laskiewicz a René Martinek. Za zmínku jistě stojí také účast formulového pilota Toma Beckhäusera či velezkušeného Petra Fulína, který si v závodech cestovních vozů připsal mimo jiné tři tituly evropského šampiona nebo starty ve WTCC a WTCR.

Na scéně reálných závodů TCR Eastern Europe můžeme Petra Fulína vídat pouze jako šéfa týmu, ve virtuálním šampionátu si však i zazávodí. Foto: Fullinrace Academy

"Jsem velice rád, že se nám podobně jako TCR Europe nebo TCR Australia podařilo i v našem regionu uspořádat simracingový šampionát TCR. Virtuálního TCR Eastern Europe se zúčastní naši nejlepší piloti a již nyní jsem velice zvědavý na souboje mezi mladou, na simulátory více zvyklou generací a zkušenými závodníky, kteří se s nimi teprve sžívají," řekl promotér TCR Eastern Europe Josef Křenek.

Ti, kteří ve virtuální sérii uspějí, neodejdou s prázdnou. Ve hře jsou totiž věcné ceny. Zatímco šampion obdrží závodní kombinézu od výrobce OMP, vítězové jednotlivých podniků si odnesou závodní oleje značky Ravenol.

 

stáj jezdci vůz
Auto Klub Dubrovnik Racing Žarko Knego (Chorvatsko) Cupra TCR
BTC Maszyny Team Bartosz Groszek, Lukasz Stolarczyk (oba Polsko) Volkswagen Golf GTI TCR
Carpek Service Tomáš Pekař (Česká republika) Renault Megane RS TCR
Fullinrace Academy Petr Fulín (Česká republika), Carol Wittke (Německo) Cupra TCR
GT2 Motorsport Jáchym Galáš (Česká republika), Szymon Ladniak (Polsko) Volkswagen Golf GTI TCR
HKC Racing Tomáš Korený, Matěj Kácovský (oba Česká republika) Alfa Romeo Giuletta QV TCR
Honda Wyszomirski Jakub Wyszomirski (Polsko) Honda Civic Type R TCR - FK7
Horňák-Aditis Miro Horňák (Slovensko), Radim Adámek (Česká republika) Audi RS3 LMS
Janík Motorsport Gabriela Jílková (Česká republika) Hyundai i30 N TCR
Laskiewicz Racing Maciej Laskiewicz (Polsko) Cupra TCR
Mičánek Motorsport powered by Buggyra Michal Makeš (Česká republika) Cupra TCR
RTM Motorsport René Martinek (Rakousko) Volkswagen Golf GTI TCR
Team Autorama AG by Wolf-Power Stefan Tanner, Yannick Mettler, Miklas Born (všichni Švýcarsko), Constantin Kletzer (Rakousko) Volkswagen Golf GTI TCR
Yawspeed Autosport Keke Platzer (Rakousko), Tom Beckhäuser (Česká republika) Audi RS3 LMS
Team Unicorse Balint Hatvani, Levente Losonczy (oba Maďarsko) Alfa Romeo Giuletta QV TCR

Zdroj: FORMULE.cz