Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massa mohl závodit za McLaren

Massa mohl závodit za McLaren

Whitmarsh ho chtěl do týmu

Felipe Massa se pochlubil, že dostal nabídku závodit za McLaren. Jenže to bylo v roce 2009 a odmítl. V roce 2007 se mistrem světa stal jeho týmový kolega Kimi Räikkönen. V roce 2008 pak měl z jezdců Ferrari lepší výsledky Brazilec, jenže mistrovský titul mu unikl o jediný bod.

V té době byla pověst žáka Michaela Schumachera tak dobrá, že o něj usiloval Martin Whitmarsh z McLarenu, což byl v roce 2009 tým úřadujícího šampiona Lewise Hamiltona. Massa by se tak stal týmovým kolegou soupeře, se kterým na trati tak často kolidoval.

"McLaren je skvělý tým a v té době byl fantastický. Věřím, že se vrátí mezi špičku F1. Ale v Brazílii byl McLaren obzvláště populární. Kdo si pamatuje Ayrtona Sennu v McLarenu, musí tomu rozumět," řekl Felipe Massa v rozhovoru pro Sky F1.

"Samozřejmě, že i já jsem chtěl jednou závodit za tento tým. A přestože jsem to dosud nikdy nepřiznal, dostal jsem nabídku závodit za něj. Martin Whitmarsh se se mnou setkal v roce 2009 v Monaku. Chtěl mě do McLarenu, jenže právě tehdy jsem byl na vrcholu s Ferrari, takže jsem nechtěl odejít. Škoda, že se to nikdy nepovedlo, určitě by to bylo super."

Massu ten rok v Maďarsku trefila pružina z monopostu jeho krajana Rubense Barrichella. Téměř přišel o oko a sezona pro něj skončila. Když se v roce 2010 vrátil, jeho týmovým kolegou ve Ferrari již byl Fernando Alonso a v Německu přišlo pověstné "Fernando je rychlejší než ty".

Kdyby šel Massa do McLarenu, skončil by Jenson Button ve Ferrari nebo v Mercedesu? Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.CZ