Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zanardiho začnou probouzet z umělého spánku

Zanardiho začnou probouzet z umělého spánku

Šofér náklaďáku je bez viny

V sienské nemocnici Santa Maria alle Scotte se konala další tisková konference, věnující se zde hospitalizovanému Alessandru Zanardimu. Tentokrát se zástupci médií hovořil primář anesteziologicko-resuscitačního oddělení doktor Sabino Scoletta.

Nadále ho držíme v umělém spánku. V příštích dnech přistoupíme k pozvolnému omezování narkózy, abychom si mohli udělat obraz o míře poškození nervového systému. Stále věříme v možnost uzdravení. Pacient je znám svou skvělou fyzickou kondicí a stav, v němž se nachází dva dny po náročné operaci, v nás budí určité naděje,“ uvedl.

Poslední lékařské komuniké ze včerejška víceméně jen konstatuje, že se nic nezměnilo. 

Bohužel to vypadá, že jediným viníkem nehody je ten, který na ní nejvíce doplatil. Foto: archiv

Rozeběhlo se také vyšetřování Zanardiho dopravní nehody. Policie zadržela řidiče nákladního vozu, do něhož handbike narazil, vyslechla svědky a zajistila amatérské video, na němž má být celá událost zachycena.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že šofér nenese žádnou vinu. Naopak se Zanardimu, který se z neznámých důvodů ocitl v rychlosti asi 40 km/h v protisměru, snažil vyhnout. Nebyl u něj prokázán vliv alkoholu nebo drog a rovněž se nepotvrdilo podezření, že v kritické chvíli manipuloval s mobilním telefonem.

Zdroj: FORMULE.cz