Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Charouz dá v Rakousku šanci Staňkovi

Charouz dá v Rakousku šanci Staňkovi

Nahradí Kariho

Původně jsme letos měli českého závodníka Romana Staňka vídat ve Formula Regional European Championship u stáje Prema. Z tohoto plánu ale nakonec sešlo poté, co se jej italský tým rozhodl nahradit úřadující šampionkou W Series a zároveň vývojovou jezdkyní Williamsu ve formuli 1 Jamie Chadwickovou.

Po jeho odchodu z Premy se vyrojily divoké spekulace, podle kterých se rodák z Valašského Meziříčí měl po jediné sezoně na scéně formule 4 přesunout hned o dvě kategorie výše, tedy do formule 2. Zde měl hájit barvy stáje Charouz Racing System.

Pravda je ale nakonec trochu jiná. Staněk si u týmu Antonína Charouze tento rok skutečně zazávodí. Stane se tak ale ve formuli 3, kde během rakouského podniku nahradí Nika Kariho a doplní tak Igora Fragu s Davidem Schumacherem. Úpravu sestavy české stáje odhalila oficiální startovní listina. Tým ani jezdec žádné prohlášení nevydali.

Roman Staněk si na Red Bull Ringu odbude premiéru ve FIA F3. Foto: Charouz Racing System

Ve startovním poli rakouského podniku bude Staněk, který v únoru oslavil šestnácté narozeniny, vůbec nejmladším jezdcem. Zda-li se kromě Red Bull Ringu objeví ještě v dalších závodech, zatím není jasné. Své vazby na sérii Formula Regional European Championship ale stále zcela nepřetrhal. Ve středu totiž nastoupil při testu v Misanu za stáj US Racing. Během čtyřhodinového klání zaznamenal pátý nejrychlejší čas.

Abychom si připomněli poslední start českého pilota během závodního víkendu formule 1 ve „třetí kategorii“, musíme se vrátit do roku 2012. Tehdy absolvoval dva podniky GP3 Jakub Klášterka. Nastoupil za tým Jenzer Motorsport v Barceloně a Monte Carlu.

Obměnit jezdeckou sestavu se před Red Bull Ringem nerozhodli pouze u Charouz Racing Systemu. Již minulý týden učinil stejný krok tým Trident, v němž místo Devlina DeFrancesca nastoupí David Beckmann.

zdroj: FORMULE.cz