Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V tričku všichni, v pokleku jen někteří

V tričku všichni, v pokleku jen někteří

Hamilton své kolegy nepřesvědčil

Jezdci F1, sdružení v organizaci GPDA, jednali v pátek o způsobu vyjádření svého postoje k otázkám rasismu a diskriminace.

Shodli se na tom, že dnes si oblečou jednotná trička se sloganem End Racism. Problém ovšem nastal v okamžiku, kdy Lewis Hamilton projevil přání, aby piloti před startem poklekli – jako symbol přihlášení se k hnutí Black Lives Matter. K velkému rozčarování úřadujícího šampiona, který se v bouřlivých událostech těchto dní velmi angažuje, to pět jeho kolegů odmítlo. Alespoň to tvrdí BBC, protože schůzka měla důvěrný charakter. 

Lewis Hamilton nedávno vyrazil do ulic. Foto: Lewis Hamilton

Že to ale asi bude pravda, naznačuje i oficiální výstup GPDA. „Všichni závodníci chtějí veřejně podpořit principy větší diverzity, rovnosti a začlenění menšin,“ praví se v něm. „Chápeme však a respektujeme, že každý má právo a svobodu rozhodnutí v tom, jakou formu zvolí.

Daniel Ricciardo upřesnil, že důvodem k nepokleknutí jsou především kulturní zvyklosti jezdcovy vlasti. „Někde by to mohlo vyvolat nevhodné asociace,“ zdůraznil. „Nikdo nesmí být odsuzován nebo kritizován, ať už poklekne nebo ne.

Zdroj: FORMULE.cz