Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton a Bottas zůstanou v Mercedesu

Hamilton a Bottas zůstanou v Mercedesu

Källenius pochoval Vettelovy naděje

Ola Källenius, nejvyšší představitel koncernu Daimler, se vyslovil k jezdeckému složení Mercedesu pro sezonu 2021. Vypadá to, že Sebastian Vettel bude mít smůlu.

Zůstaneme u svých dvou chlapců,“ prozradil nejvyšší boss trojcípé hvězdy v rozhovoru pro Sky. Tak jednoznačná slova v tomto směru ještě nepadla. Podle zákulisních informací nicméně Lewis Hamilton a Valtteri Bottas dosud nemají podepsané smlouvy v kapse. 

Källenius vlastně zároveň potvrdil, že Mercedes zůstane minimálně další rok ve formuli 1. Foto: Mercedes

Na věc dotázaný Toto Wolff se omezil na lakonické konstatování, že firma má na věc jasný názor, což prý ostatně tvrdil vždy. “Se současnou sestavou jsme maximálně spokojeni. Je naší prioritou, aby se nezměnila,“ dodal.

Vettel už zjevně rezignoval. „Teoreticky jsou pořád obě místa pro příští rok volná. Ale Lewis bude pokračovat, jestliže projeví zájem. S Valtterim je to po včerejšku stejné,“ prohlásil v pondělním diskusním pořadu televize Servus TV (patřící Red Bullu).

Vraťme se ještě jednou ke Källeniusovi. „Rozumím, že zejména němečtí fandové by uvítali Vettelův příchod do Mercedesu,“ uvedl. „Jenže v Lewisovi a Valtterim jsme získali superpár. Jsou to dva špičkoví závodníci, kteří se navzájem postrkují pořád výše.

Zdroj: FORMULE.cz