Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Štajf si myslí v Příbrami hodně vysoko

Štajf si myslí v Příbrami hodně vysoko

Začíná tuzemská rallyesprintová sezona

Konečně se v České republice rozebíhá i rallyesprintový šampionát. Jeho prvním dílem se tuto sobotu stane jubilejní 40. ročník Rally Příbram. Racing21 Klokočka Volkswagen tým se ho zúčastní s posádkou Vojtěch Štajf – František Rajnoha, která usedne do vozu VW Polo GTI R5.

Na programu je osm rychlostních zkoušek o celkové délce 70 kilometrů, rozdělených do dvou totožných sekcí. Dnes od 19 hodin se pak koná v centru Příbrami předstartovní show. 

Vojta Štajf by se rád posunul v celkové klasifikaci na lepší než třetí příčku. Foto: Racing21

Na soutěž se hodně těším, protože jsme toho letos zatím ještě moc neodjeli, a také proto, že v posledních třech dosavadních startech jsem tady vždy vystoupil na pódium v celkové klasifikaci. Tentokrát je však pro mě situace trochu jiná, protože se jedná o jednodenní rallyesprint. Vzhledem k výkonné technice v podobě Pola GTI R5 musím mít logicky ambice na ještě lepší umístění než dosud. Čtyřikrát ve své kariéře jsem tady ochutnal třetí místo, z toho dvakrát s Frantou. Je tedy na čase tuto bronzovou metu prolomit a dosáhnout na příčky nejvyšší,“ svěřil se Vojta Štajf.

Zdroj a titulní foto: Racing21