Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pozitivně testovaný Pérez nepojede britskou velkou cenu

Pozitivně testovaný Pérez nepojede britskou velkou cenu

Covid-19 vyřadil prvního jezdce F1

Obavy se naplnily. Ve čtvrté velké ceně sezony bude chybět první jezdec kvůli pozitivnímu testu na Covid-19. Velkou cenu Velké Británie nepojede Mexičan Sergio Pérez.

Odpoledne jsme přinesli znepokojující zprávu o tom, že test Sergia Péreze na nemoc Covid-19 byl neprůkazný, a proto se preventivně ocitl v izolaci. Během dne došlo k dalšímu testování a výsledek byl pozitivní.

Pérez okamžitě nastoupil do karantény v souladu s pokyny příslušných britských orgánů a nadále bude dodržovat jimi stanovený postup. Okamžitě bylo zahájeno trasování jeho styků a všechny úzké kontakty byly umístěny do karantény.

Sergio Pérez v Silverstone další body nepřidá... Foto: Racing Point

Organizátoři velké ceny vyjádřili přesvědčení, že incident nebude mít na na víkendovou akci širší dopad. Formule 1 se řídí přísným testovacím režimem, který je součástí bezpečnostních protokolů zavedených při obnovení závodů začátkem tohoto měsíce. Je to poprvé, kdy byl jezdec pozitivně testován.

Racing Point oznámil, že Sergio Pérez je v dobré fyzické i psychické kondici. Do závodu rozhodně nasadí oba vozy a sestava bude včas oznámena. Mluvčí týmu dříve potvrdil, že malá skupina členů týmu, kteří byli v kontaktu s Pérezem, se již preventivně izolovala a byla znovu testována, což je standardní postup.

Zdroj: FIA; úvodní foto: Racing Point