Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Hülkenberg se vrací do formule 1!

Hülkenberg se vrací do formule 1!

V Racing Pointu nahradí nemocného Péreze

Ze tří alternativ vyšla ta nejméně pravděpodobná. Racing Point nesáhl po žádném náhradníkovi od Mercedesu, ale po toho času „nezaměstnaném“ Niku Hülkenbergovi.

Na německých webech se tato informace objevila již během noci a ukázalo, že její autoři měli dobré zdroje. Hülkenberg se v té době už nacházel v Silverstone a čekal jen na výsledek svého testu na koronavirus. Ten byl negativní, takže jeho účasti ve VC Velké Británie a zřejmě i v následující VC k 70. výročí MS F1 nic nestojí v cestě. 

Péreze navštívil koronavirus v nejméně vhodné chvíli, kdy se jedná o jeho setrvání v týmu. Foto: Racing Point

Z prostého srovnání časových údajů je jasné, že Racing Point musel německého jezdce aktivovat bezprostředně poté, co Pérezův první test vyvolal podezření. Hülkenberg naštěstí právě mířil na Nürburgring na víkendový trénink s GT vozy a měl u sebe přilbu. To přesun značně urychlilo.

Racing Point do této chvíle nevydal oficiální potvrzení. Několik svědků však nezávisle na sobě potvrdilo, že „Hülkiho“ zahlédlo dnes ráno v boxech tohoto týmu. „Papírově“ má být již také všechno vyřešeno a pilotovi stihli i přizpůsobit sedačku v kokpitu. Centrála Racing Pointu se totiž nachází přímo v Silverstone, což se tentokrát ukázalo jako neocenitelná výhoda.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto Renault