Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hülkenberg nedostal z vozu maximum

Hülkenberg nedostal z vozu maximum

Soupeři o něj mají starost

Bylo by super, kdyby se Nico Hülkenberg vrátil do monopostu F1, i kdyby to bylo pouze na jeden nebo dva závody, a dostal se na stupně vítězů velké ceny, které mu celou kariéru unikaly. Z třináctého místa na startu je však ke třetímu v cíli dlouhá cesta.

"Vím, že vůz měl větší potenciál a že jsem z něj nedostal všechno," přiznal 32letý jezdec. "Ale vzhledem k okolnostem se i těžko dalo očekávat, že vůz využiji na 100 procent. Rozdíly byly malé a Q3 mi unikla o vlásek. Zkoušeli jsme různé směsi, o to jsem to měl těžší."

Alespoň bude mít dnes výhodu nových pneumatik dle vlastního výběru, zatímco několik podobně rychlých soupeřů v první desítce odstartuje na měkkých pneumatikách použitých v kvalifikaci. Max Verstappen se však obává, že Hülkenberg  bude mít i jednu nevýhodu. Spočívá v nepřipravených krčních svalech a ohromných bočních přetíženích v rychlých zatáčkách okruhu Silverstone.

"Po prvním tréninku jsem si všiml, jak mu hlava zůstala viset na jedné straně," řekl včera Verstappen, nejspíš položertem. "Má dlouhý krk, což ve voze F1 není příjemné. Určitě mu dělá problémy. Můžete trénovat, jak chcete, první víkend v těchto vozech, hlavně na okruhu jako je tento, vás ale bude bolet. Jsem si stoprocentně jistý, že ráno ho bude krk bolet."

Lewis Hamilton souhlasil: "Přes Copse jezdíme s plynovým pedálem na podlaze, je to tam teda parádní kombinace. Nepřekvapilo by mě, kdyby v neděli vstal s bolestmi."

Hülkenbergovi se dostalo i mnoho chvály. Naskočit jen tak do neznámého vozu a zapadnout do týmu, ze kterého před lety odešel, je hodně obtížný úkol. A šesté místo Lanceho Strolla, který si stěžoval na špatné vyvážení vozu, naznačuje, že Racing Point není na tomto typu okruhu tak silný, jako očekával.

Hülkenberga nejspíše návrat do formule 1 bolí. Foto: Racing Point

Zdroj: FORMULE.CZ