Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Dilema Aston Martinu – zelená nebo růžová?

Dilema Aston Martinu – zelená nebo růžová?

První návrhy podoby vozu britské značky

Grafické studio MDM Designs zveřejnilo první studie budoucí podoby vozů Aston Martin ve formuli 1. Na první pohled upoutá pozornost návrat k tradici – klasické British Racing Green.

Jde o připomínku premiérové účasti Aston Martinu v šampionátu v letech 1959 až 1960. Tehdy, dávno před nástupem komercionalizace motoristického sportu, ctily jednotlivé týmy národní barvy – Francouzi modrou, Italové červenou, Britové zelenou.

Do jaké míry se návrhy budou krýt se skutečností, je prozatím nejasné. Lance Stroll jen prozradil, že Racing Green má být skutečně určujícím prvkem. Přesto MDM Designs připravil i záložní žlutou verzi. 

Současné vozy Racing Pointu jsou jezdící reklamou BWT. Foto: Racing Point

Vyjádření nejpovolanějšího, majitele stáje Lawrencea Strolla, se získat nepodařilo. Proslýchá se však, že se už vyskytl dosti závažný problém. Titulární sponzor BWT je údajně nespokojen s tím, že pro něj typická růžová barva byla výrazně potlačena a žádá přepracování.

V této souvislosti se připomíná, že na tom se zadrhla i svého času již téměř jistá spolupráce BWT s Mercedesem. Koncern Daimler ovšem nehodlal ustoupit od své stříbrné, takže z věci sešlo.

Zdroj: MDM Designs, Motorsport-Total, úvodní foto: MDM Designs