Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

U Venturi nahradí Massu Nato

U Venturi nahradí Massu Nato

Dřina na simulátoru se vyplatila

Venturi už má jasno v tom, kdo v jeho jezdecké sestavě pro formuli E nahradí Felipeho Massu. Brazilský veterán oznámil svůj odchod bezprostředně po posledním podniku uplynulého ročníku v Berlíně.

Volba to není překvapující, neboť padla na Normana Nata, který působil jako rezervista stáje. Hlavním polem jeho působnosti nicméně byl dosud vytrvalostní šampionát WEC, v němž nastupoval za Rebellion Racing v kategorii LMP1. Tým ovšem po letošních 24 hodinách Le Mans ukončil činnost.

Jsem připraven a vím, že to bude složité,“ nechal se slyšet Nato. „Potřebuji ještě nějaký čas pro stoprocentní přípravu. Mým cílem je, abych se po sezoně nemusel za svoje výkony stydět. Hlavně bude důležité pravidelně bodovat.“ 

Edoardo Mortara začne ve Venturi již svou čtvrtou sezonu. Foto: Venturi

Osmadvacetiletý pilot má ve formuli E za sebou jen únorový nováčkovský test v Marrákeši (dosáhl v něm šestého nejlepšího času), jinak je ovšem v monopostech jako doma. Objevil se například ve World Series by Renault, GP2 a F2.

V Marrákeši to dopadlo dobře, takže jsem vycítil šanci. Strávil jsem spoustu dnů na simulátoru. Susie (Wolffové, šéfce Venturi) jsem řekl, že udělám vše, abych jí dokázal, že si zasloužím místo v kokpitu.

Podle zákulisních informací měli o Francouze v elektrickém mistrovství zájem i jinde, například u Dragonu a Nio. Monacká ekipa však včas uplatnila svoji opci na jeho služby.

Druhým závodníkem Venturi zůstává Edoardo Mortara.

Zdroj: Venturi, úvodní foto: Venturi