Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Stroll přivedl k Aston Martinu Mercedes

Stroll přivedl k Aston Martinu Mercedes

Koncern Daimler je nově spoluvlastníkem značky

Kanadskému multimilionáři Lawrenceovi Strollovi se podařil další krok v úsilí vrátit značku Aston Martin mezi špičkové světové výrobce sportovních automobilů.

Majitel stáje F1 Racing Point, která se napřesrok změní na tovární stáj Aston Martinu, se dohodl s koncernem Daimler na jeho masivním kapitálovém vstupu do tradiční britské automobilky.

Jak bylo oznámeno včera večer, stane se Mercedes-Benz AG vlastníkem dvaceti procent akcií Aston Martin Lagonda Global Holdings PLC (AML). Zaujme tak post největšího samostatného akcionáře společnosti. 

Nedávno vyšlo najevo, že akcionářem Aston Martinu se stal i jeho budoucí jezdec Sebastian Vettel. Foto: Ferrari

Díky této dohodě získáme přístup k technologiím na té nejvyšší úrovni. Podpoříme tím naše dlouhodobé obchodní plány, včetně vývoje elektrických a hybridních pohonů,“ zdůraznil Lawrence Stroll.

Cílem je dostat doposud ztrátový podnik nejpozději do roku 2025 do černých čísel. Předpokládaný obrat má činit 2,2 miliardy eur a zisk 550 milionů eur. Aktuální stav je ovšem neradostný. Jen za třetí čtvrtletí Aston Martin prodělal 32 milionů eur.

Spolu s Daimlerem vložily do Aston Martinu prostředky dvě investiční skupiny, Zelon Holdings a Permian Investment Partners. Kurz cenných papírů Aston Martinu šel po zveřejnění této transakce nahoru o třicet procent.

Zdroj: Aston Martin. úvodní foto: Racing Point