Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nemohlo to být lepší

Nemohlo to být lepší

Skalický zažil nejvydařenější sezonu v kariéře

Daniel Skalický si z letošního ročníku ESET Cupu odnesl hned tři tituly. Pilot stáje Duck Racing ovládl sprintové hodnocení GT, dále vytrvalostní klasifikaci GT a rovněž bral celkové prvenství ve vytrvalostních závodech třídy GT3. K těmto třem primátům přidal ještě celkové stříbro ze sprintu GT3. Sezonu 2020 proto hodnotí jako svou dosud nejlepší.

„Nemohlo to být lepší. Skoro mi už přišlo hloupé vyhrát úplně všechno, aby fanoušci věřili, že to mělo nějakou úroveň (směje se – pozn. red.). Možná jsem tedy i rád, že Gregor Zsigo uhájil titul ve sprintech GT3. Lepší sezona být nemohla. Vyhráli jsme v nejvyšší kategorii absolutně, nevím, co bych mohl vyhrát více. Takže tato sezona byla jak pro mě, tak pro Duck Racing naprosto famózní a nejlepší,“ řekl třiapadesátiletý rodák z Prahy v rozhovoru pro oficiální web ESET Cupu.

Se stájí Duck Racing chce Skalický pokračovat také v příštím ročníku ESET Cupu. Vedle toho je ale ve hře ještě jiný program: „Určitě. Pojí nás silné vazby,“ odpověděl na otázku, zda-li bude pro tým závodit i příští sezonu. „Já asi ani z Duck Racingu nemohu odejít. Mám tam zázemí a všichni jsme kamarádi, už jsme taková rodina. Jsme ale také v jednání s Liborem Milotou ohledně startů s jeho mercedesem, což mě samozřejmě velice láká. Zatím to zvažuji. Pro tuto chvíli má ale stále prioritu Duck Racing, Petr Kačírek (majitel Duck Racingu a současně jeho jezdec – pozn. red.) a audina,“ dodal.

Letošní ročník ESET Cupu přinesl Danielu Skalickému hned tři tituly. Foto: ESET Cup

 

Řeč přišla také na závodnické sny: „Mým snem je zúčastnit se Le Mans. Mám raději vytrvalostní závody než sprinty. Všechny vytrvalostní závody, které se na světě jezdí, mě lákají. Hodně by se mi líbilo vyhrát s dobrým týmem absolutně v nějakém hodně kvalitním šampionátu, například ve WEC. Jel bych klidně i s plackou (hovorové označení pro prototypy - pozn. red.). Nebo v gétéčku, která se toho také účastní. Prakticky mě láká jakékoli mistrovství světa a vytrvalostní závody.“

Zajímavostí je, že na titul v celkovém hodnocení GT sprintu dosáhl Skalický i přesto, že nevyhrál ani jeden závod. K celkovým prvenstvím ve vytrvalostních hodnoceních GT a GT3 mu pak stačil jeden triumf. Toho dosáhl jak v rámci celkové klasifikace GT, tak v klasifikaci GT3 v září na Automotodromu Brno.

Zdroj: ESET Cup, úvodní foto: ESET Cup