Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Grosjean potvrzen u týmu Andretti Autosport

Grosjean potvrzen u týmu Andretti Autosport

Závodit by měl i na oválech.

Romain Grosjean se na konci své první sezony IndyCar dočkal přestupu k jednomu ze tří největších týmů v sérii. O jeho služby projevil zájem Michael Andretti. Ve voze s číslem 28 tak Grosjean vystřídá Ryana Hunter-Reaye, který s týmem byl od roku 2010. Jeho stájovými kolegy budou Colton Herta a Alexander Rossi.

Grosjean by měl odjet všechny závody, tedy i ty na oválech. Těm se nejprve vyhýbal, ale v St. Louis si odbyl svůj oválový debut. Podle informací amerických médií je smlouva víceletá, Grosjeana tak ve voze týmu Andretti Autosport uvidíme minimálně v sezonách 2022 a 2023. Sponzorem zůstane přepravní gigant DHL.

„Jsem potěšen, že se připojím k Andretti Autosportu a budu řídit vůz s číslem 28. Je to velká pocta připojit se k tak velkému týmu, jako je Andretti. Všichni v motorsportu znají jméno Andretti. Jsem strašně šťastný a hrdý na to, že budu závodit za tento tým. A jsem velmi hrdý na to, že budu reprezentovat DHL. Vídám barvy DHL na závodních vozech už hodně dlouho,“ řekl Grosjean.

Romain Grosjean a Michael Andretti. Foto: IndyCar

Poděkoval také týmu, se kterým se po nedělním závodě rozloučí. „Užil jsem si moc, že jsem pro ně mohl závodit. A dali mi šanci, abych teď mohl závodit za jeden z nejsilnějších a nejlepších týmů na světě,“ dodal na adresu Coynovy stáje. Dale Coyne se svými partnery tak podruhé za dvě sezony přivedl do IndyCar jezdce, kterého mu následně vyfoukl někdo z velké trojky – po loňské sezoně odešel ke Ganassiho týmu Álex Palou, který je velmi blízko tomu, aby v neděli oslavil mistrovský titul.

Slavit by mohl i Grosjean a to titul nejlepšího nováčka. Na McLaughlina ztrácí 20 bodů a to Novozélanďan odjel o tři závody více. Navíc za Indy500 byly dvojnásobné body.

„Jsem nadšení, že můžeme Romaina přivítat do naší rodiny. Už před příchodem do IndyCar měl skvělé reference a sledovat, co předvádí v nováčkovské sezoně, bylo vzrušující. Jeho velké zkušenosti z motorpsportu prospějí celému našemu týmu,“ řekl Michael Andretti.

Grosjean letos třikrát staul na stupních vítězů – dvakrát byl na okruhu v Indianapolisu druhý, v Laguně Sece pak třetí. V Indianapolisu získal také pole position. Podle webu Racer.com byl trio Andrettiho pilotů mohl doplnit Kanaďan Devlin DeFrancesco, který tým reprezentuje v Indy Lights. Ve čtvrtém voze by nahradil krajana Jamese Hinchcliffea, s nímž Andretti po nedělním závodě již nepočítá.

Grosjean by se podle Raceru měl v lednu postavit také na start čtyřiadvacetihodinovky v Daytoně a to v prototypu Acury týmu Wayne Taylor Racing.

Zdroj: Andretti Autosport. Úvodní foto: IndyCar