Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Druhé místo je jako vítězství

Druhé místo je jako vítězství

Red Bull minimalizoval škody, jde do útoku.

Lewis Hamilton vyhrál, Max Verstappen byl druhý. Jasná porážka jezdce Red Bullu? Ne. Verstappen totiž má body za druhé místo a v útrobách svého vozu novou pohonnou jednotku Hondy. Nyní by už mohl do konce sezony vydržet bez penalizace, zatímco na Hamiltona v šampionátu ztrácí pouze dva body a jezdec Mercedesu pravděpodobně ještě bude potřebovat novou pohonnou jednotku. Není divu, že se celý Red Bull v neděli večer tvářil tak spokojeně.

"Pro nás to bylo v podstatě jako vítězství. Z dvacátého místa na druhé. Pokud by nám před dvěma dny někdo nabízel takový výsledek, tak bychom ho brali všemi deseti," řekl Christian Horner. "Máme za sebou dva závody na tratích, které měly být baštami Mercedesu a v šampionátu jezdců ztrácíme pouze dva body. Sedm závodů je ještě před námi, všechno je otevřené."

Verstappenovi hodně pomohl déšť a promptní reakce boxové zídky Red Bullu. Než se nad okruh přihnala mračna, byl daleko od pódiových pozic zaseknutý za Fernandem Alonsem.

"Začaly se mu drolit pneumatiky. Nebyl jediný, viděli jsme to i na vozech před ním. Velmi málo jezdil v čistém vzduchu, vždycky rychle dohnal někoho před ním. Když neměl před sebou nikoho, jeho rychlost byla někde úplně jinde. Jenže když je vůz neustále ve špinavém vzduchu, hlavně průjezd třetí zatáčkou si začne vybírat svou daň," vysvětluje šéf Red Bullu.

Už jsme viděli i kyselejší úsměvy. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úrovdní foto: Red Bull