Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bourdais odjede vybrané závody a rozloučí se s IndyCar

Bourdais odjede vybrané závody a rozloučí se s IndyCar

Prioritou pro něj od příštího roku budou sportovní vozy.

Čtyřnásobný šampion Champ Cars Sébastien Bourdais má před sebou zřejmě rozlučkovou sezonu v IndyCar. A v té už zřejmě odjede jen vybrané závody. Podle webu Motorsport.com totiž Bourdais míří do šampionátu IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Bourdaisovi bude na začátku příští sezony už 43 let. Přesto dostal ještě šanci zazářit v šampionátu sportovních vozů. Má totiž obsadit jeden z monopostů Chipa Ganassiho, který nasazuje monoposty Cadillac do třídy Daytona Prototype International.

Bourdais ani zástupci General Motors nechtěli budoucnost francouzského jezdce komentovat. Motorsportu ale manažer týmu A.J. Foyt Enterprises Larry Foyt potvrdil, že počítají s tím, že Bourdais bude dostupný jen na vybrané závody.

Sedm víkendů se program IndyCar a závodů IMSA kryje, z toho ale dvakrát závodí na stejných tratích – v Long Beach a v Detroitu, kde by se Bourdais mohl představit v obou sériích.

S jakou jezdeckou sestavou nastoupí tým A.J. Foyta zatím není jasné. Foyt si dává za cíl mít na roštu až tři vozy. Bourdais by se o vůz mohl střídat s Tatianou Calderonovou, která má stejného sponzora a pro tým už testovala. Ale Larry Foyt zdůraznil, že nic zatím není potvrzené. U týmu by měl pokračovat Dalton Kellett.

 

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: IndyCar