Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Šílené, že nikdy nebude jezdcem Ferrari

Šílené, že nikdy nebude jezdcem Ferrari

Nebyla vhodná příležitost.

Od prvního závodu až dosud Lewis Hamilton nikdy nezávodil s jiným motorem, než motorem Mercedes. A celou svou kariéru závodil pouze za dva týmy, McLaren a Mercedes. A dnes si je již zcela jistý, že se na tom před jeho odchodem do jezdeckého důchodu nic nezmění. Přitom je to sedminásobný šampion a držitel většiny významných rekordů F1. Za zcela "šílené" on sám považuje, že za všechny ty roky a při všech těch úspěších nikdy nezávodil za ikonické Ferrari.

"Když si představím, že skončím, aniž jsem závodil za Ferrari, zní to šíleně," řekl britský závodník. "Některé věci se nemění a červená zůstane červenou. Jsem vlastníkem několika automobilů Ferrari, takže ve Ferrari mě určitě uvidíte, jen ne v monopostu! Ale skutečně, každý jezdec sní, že jednou bude závodit i za Ferrari. Jenže nějak nikdy nebyla příležitost. Samozřejmě Ferrari přeji mnoho úspěchů, jenže chvíli tady ještě budu a pokusím se jeho čekání na titul trochu prodloužit!"

Má se za to, že smlouva na nejbližší dvě sezony je již pravděpodobně jeho poslední, ačkoli do čtyřicítky mu i pak ještě budou zbývat dva roky a Kimi Räikkönen s Fernandem Alonsem ukazují, že to jde i po čtyřicítce. Oba však už jednou přerušili kariéru, aby si trochu odpočinuli od vysokého pracovního nasazení, bez něhož nemá smysl držet se mezi nejlepšími.

"Za posledních pět let jsem několikrát seriózně přemýšlel nad tím, jestli opravdu ještě chci obětovat všechen ten čas fyzickému tréninku a dalším věcem na úkor osobního života. Chtěl bych dělat jiné věci, převážně úplně normální věci, ale na druhé straně si také říkám, jaké mám štěstí, že mám takovou kariéru. Věřím, že mě beztak čeká dlouhý, dlouhý důchod, takže to nakonec budu mít správně vyvážené. A stále jsem hladový po úspěchu."

Jeden sen se Hamiltonovi nesplní. Foto: Mercedes

Zdroj: Sky, úvodní foto: Mercedes