Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen netrefil nastavení

Verstappen netrefil nastavení

Jeho tým makal i v noci.

Max Verstappen byl včera v prvním tréninku sice druhý, ale s velkou časovou ztrátou na Lewise Hamiltona. A odpoledne ztrácel ještě více a v tabulce se nakonec umístil až na páté příčce. Šéf Red Bullu přiznává, že tým netrefil správné nastavení vozu.

"Máme trochu mišmaš v nastavení," řekl včera večer Christian Horner. "Trať má teď mnohem vyšší přilnavost, než měla loni a s Maxovým vozem jsme prostě netrefili ideální okno. Čeká nás náročná noc. Určitě ještě i o půlnoci budou naši inženýři tady komunikovat s podporou v Milton Keynes. Ale víme, že máme dobrý vůz, pouze ho musíme správně nastavit. Myslíme si, že Mercedes bude rychlý, ale my můžeme těžit z jejich (z Hamiltonovy) penalizace. Zdá se, že degradace pneumatik pro ně nebude problémem, jejich vůz je na pneumatiky moc hodný."

Red Bull samozřejmě počítá s vítězstvím pro Maxe Verstappena, ani nepotřebuje vyhrát kvalifikaci. Ideální by však bylo, kdyby se Hamilton v neděli nedokázal dostat ani na druhé místo, což může zajistit Sergio Pérez.

"Pokud se nemýlím, tak za posledních šest závodů získal 16 bodů. Je za tím kombinace smůly a dalších faktorů. Ale velmi potřebujeme, aby v posledních závodech držel tempo s čelem závodu. Je ale třeba říct, že v posledních dvou závodech mohl být na stupních vítězů. V Monze byl problém s hranicí trati, v Soči zpackaná výměna pneumatik. Jsem si jist, že posledních sedm závodů bude lepších."

Pérez by měl Hamiltonovi ukrást co nejvíce bodů. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, Sky, úvodní foto: Red Bull