Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonovi by nevadil návrat stříbrné

Hamiltonovi by nevadil návrat stříbrné

Progres uvnitř týmu to už nezastaví.

Vozy týmu Mercedes již druhý rok nastupují do velkých cen v převážně černém zbarvení. Jediným oficiálním důvodem je podpora boje proti rasismu, který byl velkým tématem hlavně v roce 2020. Také je pravdou, že černá monopostu svědčí a po letech sledování stříbrných vozů v čele pelotonu je to i příjemná změna. Začátek nové éry F1 v roce 2022 však asi bude ideální příležitostí vrátit do boje "stříbrné šípy", jak se vozům Mercedesu přezdívá od 30. let minulého století.

"Nemám na to vyhraněný názor. Nejsem součástí rozhodovacího procesu a je pravdou, že originálně jsme Stříbrné šípy," řekl Lewis Hamilton. "Loni se mě tým pouze zeptal, jestli by se mi líbilo, kdybychom vůz probarvili na černo, kvůli symbolice a ukázaní podpory. Tehdy jsem netušil, že nám černá vydrží takto dlouho, že si ji přeneseme i do další sezony.

Takže pokud se příští rok vrátí stříbrná, bude to příjemná změna. Samozřejmě to nezastaví změny, které jsme již nastartovali uvnitř týmu. Tlačíme na diverzitu u nás a pracujeme na ní i s našimi partnery. Nedávno k nám například UBS poslalo mládež, abychom inspirovali další generaci inženýrů s různými kořeny. Program již běží, takže barva monopostu není moc důležitá."

Stříbrná měla přestávku, ale už brzy může být zpátky. Foto: Mercedes

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Mercedes