Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettela čeká v Austinu trest

Vettela čeká v Austinu trest

Nasadí nové díly pohonné jednotky

Stejně jako v předchozích závodech bude i podoba startovního roštu Velké ceny USA v Austinu ovlivněna penalizacemi. Ještě před začátkem závodního víkendu totiž Sebastian Vettel potvrdil, že na jeho monopostu dojde k výměně dílů pohonné jednotky.

"Myslím si, že nás čeká těžký víkend. Měníme totiž motor a dostaneme tak penalizaci. Uvidíme, kam se dokážeme z naší startovní pozice posunout. Nicméně se ale těším. Myslím si, že zde můžeme být silní. Jak moc, to teprve uvidíme. Doufejme, že si neděli užijeme a že se dokážeme zapojit zpět do boje," uvedl německý závodník ve čtvrtek.

Jak velká Vettelova penalizace bude, zatím není jasné. Stále totiž nebylo zveřejněno, jaké komponenty přesně pilot Aston Martinu vymění. Očekává se ale, že pouze u čtvrtého kusu spalovacího motoru, který by znamenal odsun o deset míst, nezůstane a Vettel bude startovat z úplného chvostu.

Sebastian Vettel nejspíše odstartuje do letošní Velké ceny USA z úplně posledního místa. Foto: Aston Martin



Při svých předchozích osmi startech v Austinu Vettel nezískal body pouze jednou. Stalo se tak v roce 2019, kdy ještě hájil barvy Ferrari a musel odstoupit kvůli poškozenému zavěšení. Nejvíce se mu na této trati dařilo v roce 2013 jako pilotovi Red Bullu, kdy zvítězil. Na stupně vítězů zde vystoupil také v sezonách 2012 (2. místo za Red Bull), 2015 (3. místo za Ferrari) a 2017 (2. místo za Ferrari).

Zdroj: Motorsport, PlanetF1, The Race, úvodní foto: Aston Martin