Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sargeant se stává juniorem Williamsu

Sargeant se stává juniorem Williamsu

Britské stáji dal přednost před IndyCar

Jezdecká akademie Williamsu se rozrůstá o nového člena. V pátek totiž bylo v Austinu oznámeno, že její řady rozšíří americký závodník Logan Sargeant. Letošní pilot  FIA F3 doplní mezi juniory britské stáje Jamie Chadwickovou, Roye Nissanyho a Jacka Aitkena. Se Sargeantem se Williams dohodl na dlouhodobé spolupráci.

"Jsem neuvěřitelně nadšený, že mohu Logana přivítat v Jezdecké akademii Williamsu. Ve FIA F3 prokázal svůj talent, když v nesmírně vyrovnaném poli dosahoval pravidelně dobrých výsledků. Jsem hrdý na to, že Williams bude moci sehrát roli ve vývoji a růstu dalšího mladého talentovaného jezdce," uvedl výkonný ředitel Williamsu Jost Capito k Sargeantovu angažmá.

Po skončení letošní sezony FIA F3 se zdálo, že by se Sargeant mohl od příštího roku přesunout do IndyCar. Tento týden bylo dokonce oznámeno, že v pondělí 25. října bude testovat na okruhu Barber Motorsports Park s týmem A.J. Foyt Enterprises. Nedlouho po tomto oznámení byl ale test zrušen. Teď se nejpravděpodobněji jeví varianta, že příští rok pojede ve F2.

"Priority se změnily. Začínám u Williamsu a pokusím se co nejdříve zapojit do práce. Myslím si, že budu potřeba v továrně, takže IndyCar na stole není. Už vím, co budu příští rok dělat, nyní ale ještě nemůžu nic říct. Po tom, co se událo, se znovu soustředím výhradně na F1. Této příležitosti se pořádně chopím a budu dělat, co je v mých silách, abych se tam dostal. Tento cíl mám už od doby, kdy jsem byl ještě malé dítě,"
říká Sargeant.

S monopostem F2 se Sargeant svezl už v roce 2020 při testu s Camposem. Bude příští rok v této sérii i závodit? Foto: Campos



Ve FIA F3 se Sargeantovi dařilo nejvíce v sezoně 2020. V barvách Premy skončil na celkové třetí příčce. Poté nastoupil za Campos v posezonních testech F2. Na přestup do této série ale nesehnal dostatek peněz a hrozilo, že jeho kariéra v monopostech skončí. Nakonec se ale dohodl se stájí Charouz Racing System na pokračování ve FIA F3. Zde letos v celkovém pořadí obsadil sedmou příčku a připsal si i jedno vítězství. Během letoška se objevil i v šampionátech European Le Mans Series a Michelin Le Mans Cup.

Zdroj: Motorsport, Racer, úvodní foto: Williams