Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenovi risk vyšel, Pérezovi ne

Verstappenovi risk vyšel, Pérezovi ne

Koho závod skončí v první zatáčce?

V sobotu jsme byli svědky další kvalifikace s dramatickým závěrem a těsným výsledkem. Po prvních pokusech v závěrečné části kvalifikace byl na prvním místě Sergio Pérez. Lewis Hamilton jeho čas překonal, jenže ještě zbýval čas pro odpověď Red Bullu, který své jezdce poslal na trať později. Zpravidla je to výhoda, jenže v Austinu právě začínalo poprchávat. Verstappen se obával, že přišel o svou šanci.

"První kolo ve Q3 bylo skvělé, ale v posledním už začalo mrholit," řekl Nizozemec po kvalifikaci. "V posledním sektoru už opravdu poprchávalo, takže jsem si nemohl být ničím jistý. Ale dobře to dopadlo, máme pole position a třetí místo, takže náš tým bude v silné pozici."

Třetí místo patří Pérezovi prý právě proto, že se ve svém posledním pokusu už potýkal s kluzkým asfaltem.

"Bylo to těsné. Jako tým jsme odvedli skvělou práci, ale bohužel, můj poslední pokus už nebyl dobrý. V prvním sektoru jsem získal čas, ale pak mi z něj ubývalo čím dál rychleji. Poslední sektor už byl mokrý, ve dvou zatáčkách jsem přišel o přilnavost," řekl Mexičan.

Verstappen včera nebyl favoritem, přesto má pole position. Foto: Red Bull

Po pátečním incidentu si novináři nemohli odpustit otázku, zda se Verstappen s Hamiltonem vejdou do první zatáčky.

"Doufám že ano, a že potom bude dobrý závod. Závody se nerozhodují v první zatáčce," odpověděl Verstappen. "Nevím, proč se k tomu vždy musíme vracet, když se něco stane. Vždyť se to nestává pouze nám. Kolize jsou součástí tohoto sportu, nedokážeme se jim vždy vyhnout. Teď budeme oba startovat z první řady a lidé od nás očekávají vzrušující závod. My také, ani jeden z nás nechce skončit závod v první zatáčce."

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull