Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Raději pódium než nejrychlejší kolo

Raději pódium než nejrychlejší kolo

Red Bull investoval do Pérezova sebevědomí.

Šéf týmu Red Bull po VC USA vysvětloval, proč se jeho tým rozhodl nestáhnout Sergia Péreze v závěru závodu do boxů pro další výměnu pneumatik, která by mu téměř jistě zajistila zisk bodu za nejrychlejší kolo. Nejednalo by se ani tak o bod pro Péreze, ten by více bodů ztratil tím, že by se zastávkou vzdal třetího místa, jelikož Charles Leclerc byl nedaleko za ním. Bod za nejrychlejší kolo by však byl ukořistěn Lewisi Hamiltonovi a na konci sezony by to tedy mohl být i rozhodující bod v boji o titul. Proč šéf týmu rozhodl, že Pérez zůstane na trati?

"Bylo by to příliš brutální vůči Chekovi, zavolat ho na výměnu pneumatik a připravit ho tím o místo na pódiu," řekl Christian Horner. „Leclerc byl příliš blízko. Pro tým bylo celkově lepší obsadit dvě místa na stupních vítězů, než využít Cheka k ukradení jednoho bodu od Lewise. Na jeho jízdě je vidět, že nabírá sebejistotu. Je to jeho druhý závod s pódiovým umístěním v řadě a blíží se jeho domácí závod. Dostává se do formy, a to my v této části roku opravdu potřebujeme.

Obětovaný bod ze souboje o jezdecký titul se tak Red Bullu nejen rozmnožil v boji o Pohár konstruktérů, kde aktuálně na Mercedes ztrácí 23 bodů, ale možná to byla i dobrá investice do sebejistoty a konkurenceschopnosti jeho jezdce.

Pérezova rychlost může být na konci roku důležitější než jeden bod. Foto: Red Bull

Zdroj: Sky, úvodní foto: Red Bull