Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari je připraveno porazit McLaren

Ferrari je připraveno porazit McLaren

Mexiko může rozdat mnoho důležitých bodů.

Do konce sezony zbývá pět závodů a dva velké týmy dělí v boji o titul pouhých 3.5 bodu. Vpředu je McLaren, zejména díky double ulovenému v Itálii, ale v posledních závodech mělo lepší výsledky Ferrari.

Od začátku sezony je to těsné, ale teď je to už i pořádně napínavé,“ řekl před víkendem Lando Norris o srovnání rychlostí oranžového a červeného vozu na různých typech okruhů. "Tvrdě makáme, ale Ferrari je silné, to se musí uznat. Hlavně v posledních pár víkendech bylo silné.

Ferrari v nedávné době vylepšilo hlavně svůj motor, což se na 1.2kilometrové rovince Autodromu bratří Rodríguezů bude hodit. A v obou pátečních trénincích byly oba vozy Ferrari podstatně rychlejší než vozy McLarenu.

Papírově nám má tato trať sedět lépe než Austin, ale stávají se pozitivní i negativní překvapení, tak uvidíme. Nicméně musím říct, že očekáváme silný závod, dobrou rychlost v porovnání s jinými týmy středu pole,“ nechal se slyšet Charles Leclerc.

Porazit McLaren tento víkend možná pro Ferrari nebude ani žádnou výzvou, jelikož ten je ztracen hluboko v poli.

První trénink byl dost špatný, rychlost slabá,“ řekl Norris. „Asi to bude ještě těžší víkend, než jsme si mysleli.

A tím špatné zprávy pro fanoušky McLarenu a Norrise ještě neskončily. Před třetím tréninkem McLaren oznámil, že Norris dostal novou pohonnou jednotku. Na chvostu startovního roštu se potká s Lancem Strollem a Júkim Cunodou, kteří také dostali nové pohonné jednotky.

McLarenu to v Mexiku zatím moc nejede. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari