Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Děkuji za skvělou strategii!

Děkuji za skvělou strategii!

Sarkastický Giovinazzi nejspíš končí.

Lidi, díky za úžasnou strategii!“ bylo po skončení VC Mexika slyšet v týmové vysílačce Alfa Romeo. Poděkování přišlo ze strany Antonia Giovinazziho, který byl v cíli jedenáctý. A bylo myšleno sarkasticky.

Italský závodník se na začátku závodu ocitl na velmi dobrém sedmém místě. Velmi rychle si začal stěžovat na zadní pneumatiky a tým ho zavolal na brzkou výměnu pneumatik. Bohužel, z boxové uličky se vrátil za Valtteriho Bottase, který byl za Danielem Ricciardem, přičemž oba přezouvali už ve druhém kole. Než tito dva zajeli na další výměnu jejich pneumatik, ty Giovinazziho už také nebyly v nejlepším stavu. Je jasné, že to celé dává za vinu svému týmu.

"Jsem strašně zklamaný, protože jsme měli šanci bodovat oběma vozy, jenže moje strategie byla absolutně k ničemu," prohlásil Giovinazzi po závodě.

Chybu týmu se poté pokusil vysvětlit hlavní závodní inženýr, Xevi Pujolar. Jednou důležitou částí skládačky je, že za Giovinazzim se začali kopit rychlejší soupeři a mohl se tedy stát obětí hromadného undercutu. Chyba týmu spočívala v odhadu, že Ricciardo bude i na starších pneumatikách příliš rychlý na to, aby s Bottasem Giovinazziho brzdili.

Napětí v týmu nejspíš souvisí s tím, že brzy bude oznámeno jméno jezdce, který bude u Alfa Romeo příští rok týmovým kolegou Valtteriho Bottase. A Giovinazzi to tedy pravděpodobně nebude.

Nad Giovinazziho kariérou jezdce F1 se stahují černá mračna. Foto: Alfa Romeo

Ano, rozhodnutí o druhém jezdci už padlo,“ prozradil šéf týmu, Frédéric Vasseur, v rozhovoru pro Canal Plus. „Oznámení jména už bude pouze formalitou. Vy se ho dozvíte 16. listopadu, po VC Brazílie.

Za favority na zisk posledního volného místa na startech velkých cen sezony 2022 jsou považováni Guanju Žou a Oscar Piastri bojující o titul šampiona F2, oba z líhně Alpine. Údajný osobní Vasseurův favorit, 18letý Theo Pourchaire, by měl dostat místo testovacího jezdce.

Zdroj: Motorsport, Canal Plus, úvodní foto: Alfa Romeo