Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell se už těší do Mercedesu

Russell se už těší do Mercedesu

Nepromarní ani jeden den.

George Russell strávil své první tři roky ve F1 v týmu Williams a bude pouze fér, když se ještě soustředí na poslední čtyři závody s tímto týmem. Jak ale prozradil v São Paulo, hned první den po Velké ceně Abú Zabí se přidá k týmu Mercedes a už má i plán na následující týden.

Jak rychlý bude přesun? Hned v pondělí ráno po závodě v Abú Zabí budu na 120 procent soustředěn výhradně na věci týkající se Mercedesu,“ řekl 23letý závodník. „V jeho voze se zúčastním posezonního testu a po testu odletím z Abú Zabí rovnou do továrny, kde si vyzkouším simulátor a seznámím se s lidmi.

Mám štěstí, že jsem s Mercedesem trávil spoustu času od roku 2016 až do roku 2018 (po kterém nastoupil k Williamsu). Potkáváme se na letištích, na okruzích, takže některé lidi znám stejně dobře jako lidi Williamsu. O to to budu mít snazší. Vracím se na místo a k lidem, které už znám.

V úterý a ve středu po posledním závodě sezony bude tradiční test mladých jezdců nahrazen testem nových 18palcových pneumatik s přechodnými vozy. Russellův nástupce u Williamsu, Alexander Albon, se testu nebude moci zúčastnit, protože Williams nepostavil přechodný vůz. Valtteri Bottas ještě nemá jistotu, že jej Mercedes uvolní ze smlouvy o pár dní dříve, aby se mohl testu zúčastnit ve voze týmu Alfa Romeo.

Russell není pro Mercedes úplným cizincem. Foto: Mercedes

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Mercedes