Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Souboj hodný boje o titul

Souboj hodný boje o titul

Hamiltonovi se neděle mimořádně líbila.

Asi nikoho nepřekvapí, že včerejší souboj s Maxem Verstappenem se Lewisi Hamiltonovi mimořádně líbil.

Byla to velká zábava. Takhle má vypadat boj o titul mistra světa!“ řekl Hamilton, evidentně ve svém živlu po úspěšné stíhací jízdě z desátého místa. „Když byl přede mnou, byli jsme přibližně stejně rychlí. Výzvou bylo udržet rychlost v posledním sektoru, což za jiným vozem není snadné. Já jsem potřeboval dobrý výjezd z 12. zatáčky, abych byl v dosahu DRS a lepil se na něj na hlavní rovince.

Tento víkend bylo všechno proti nám, ale opět se potvrdilo, že člověk by se nikdy neměl vzdávat. Nikdy se nevzdávej! Tak jsem přistoupil k tomuto víkendu a po tom všem je tohle vítězství sladké, jako bych vyhrál poprvé. Mám pocit, že jsem už strašně dlouho nic nevyhrál.

Hamilton se mohl do vedení závodu dostat o celých 11 kol dříve, kdyby mu vyšel manévr ve druhé zatáčce, ovšem Verstappen je oba vzal mimo trať. Šéf Mercedesu je přirozeně přesvědčen, že soupeř měl za takové počínání dostat trest.

"Měli jsme poškozené zadní křídlo, nebylo nám dovoleno se na něj podívat a opravit ho, místo toho jsme dostali velmi přísný trest, zatímco Red Bull dělal opravy již třetí víkend v řadě," postěžoval si Toto Wolff. „To je jedna věc, a pak ještě přijde takové rozhodnutí, že skutečně velmi nesportovní Maxovo počínání, skutečně za hranou, také nebude potrestáno. Ale Lewis byl brilantní a dostal se vpřed, zatímco se vyhýbal možnosti kolize.

Ještě je třeba dodat, že po skončení závodu byl Hamilton potrestán i za to, že si povolil bezpečnostní pásy, aby od maršálů převzal brazilskou vlajku. Pokuta je pouhých 5,000 eur, ale s 20tisícovou podmínkou do konce roku 2022.

Hamilton navzdory všemu stáhl Verstappenův bodový náskok o 5 bodů. Foto: Mercedes

Oproti Hamiltonovu byl výkon Valtteriho Bottase dosti nevýrazný. Před Sergia Péreze mu pomohla výměna pneumatik provedená částečně pod virtuálním safety carem, ale tempu dvojice vpředu nestíhal, ani když se zpomalovala vzájemným soubojem.

Samozřejmě jsem to nevzdal. Musím říct, že je úžasné vidět Lewise vyhrát z takové startovní pozice. Byl ve své vlastní lize a odvedl lepší práci než já,“ uznal Fin.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes