Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Hamilton vyhrál s méně výkonným motorem

Hamilton vyhrál s méně výkonným motorem

Nový pošetřil na konec sezony.

Včera to byla z pohledu Lewise Hamiltona krasojízda od startu až do cíle. Jelikož v prvních kolech byl z jezdců týmů Mercedes a Red Bull jediným vpředu, rychle si vybudoval náskok, který pak až do cíle pouze udržoval. Zajímavostí je, že k dominantnímu výkonu nepotřeboval ani nový motor, který mu údajně v Brazílii poskytl pár čerstvých koňských sil navíc.

Má k dispozici dva, se kterými může nastupovat do závodů a kvůli charakteru okruhu jsme se rozhodli do tohoto závodu nasadit ten méně výkonný. Zdá se, že to bylo správné rozhodnutí,“ prozradil Andrew Shovlin, hlavní závodní inženýr. „V posledních pár závodech jsme byli svědky velkých výkyvů v konkurenceschopnosti, ale domníváme se, že trať v Saúdské Arábii nám bude sedět. Kromě toho, Lewis dostane zpět svůj novější motor.

Šéf týmu připisuje dvě vítězství v řadě hlavně samotnému Hamiltonovi.

V sobotu v São Paulu probudili lva,“ tvrdí Toto Wolff. „Je v nejlepší formě, brutální a chladnokrevný zároveň. Tohle je Lewis v nejlepší formě.

Malou Hamiltonovou prohrou bylo, že bod za nejrychlejší kolo získal Max Verstappen. Mercedes by rád tento bod soupeři vzal pomocí Valtteriho Bottase, ten však závod nedokončil kvůli poškození vozu, které zase bylo následkem jízdy s defektem pneumatiky.

Přišli jsme o přítlak, tak jsme to zabalili,“ řekl Wolff. „Vůz se začal přehřívat, byl poškozený a přišel o značnou část rychlosti, tak jsme si řekli, že bude rozumné alespoň netrápit pohonnou jednotku.

Wolff byl včera velmi spokojený, ačkoli Bottasovo vypadnutí tým zabolelo v Poháru konstruktérů. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes