Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Aston Marin ulovil velkou rybu

Aston Marin ulovil velkou rybu

Získal šéfaerodynamika Mercedesu.

Šéfaerodynamik Mercedesu, Eric Blandin, se příští rok přestěhuje do Silverstone, kde posílí tým Aston Martin. Jelikož ještě v těchto dnech pracuje na novém voze týmu Mercedes, konkurenční doložka v jeho smlouvě mu nejspíš neumožní začít pracovat pro konkurenci dříve než za rok.

Můžeme potvrdit, že Eric Blandin bude pracovat pro Aston Martin Cognizant F1 Team, a to od příštího roku. Přesné datum nástupu ještě nebylo dohodnuto. Přesun z týmu Mercedes AMG F1 se ponese v přátelském duchu," píše se v tiskové zprávě Aston Martinu.

Bladin zahájil svou kariéru ve větrném tunelu italského koncernu Fondmetal Technologies, v roce 1998 a v roce 2002 se stal aerodynamikem týmu Jaguar ve F1. V Milton Keynes zůstal i po odkoupení týmu Red Bullem a působil tam jako vedoucí týmu aerodynamiků až do roku 2009. Tam pracoval s Danem Fallowsem, o kterém už delší dobu víme, že opouští Red Bull, aby se příští rok stal technickým ředitelem Aston Martinu. Od roku 2010 Bladin krátce působil ve Ferrari a od roku 2011 byl hlavním aerodynamikem a později šéfaerodynamikem Mercedesu.

Aston staví novou továrnu, do staré se už další zaměstnanci nevejdou. Foto: Aston Martin

Kromě Bladina a Fallowse do Astonu míří také Luca Furbatto, konstrukční ředitel Alfa Romeo a Andrew Alessi, vedoucí technického provozu Red Bullu. To jsou ovšem jen největší úlovky. Podle Otmara Szafnauera Aston Martin letos podepsal smlouvy se 150 novými zaměstnanci. Připomeňme, že stáj má ambici dostat se během pár let do boje o mistrovský titul. Nejprve ale musí být dostavěna nová továrna i s moderním větrným tunelem.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin