Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Oconovi je líto ztracených stupňů vítězů

Oconovi je líto ztracených stupňů vítězů

Jeho šéfové jsou spokojeni i se čtvrtým místem.

Esteban Ocon včera prohrál boj o pódiové třetí místo o pouhou desetinu sekundy, přičemž z poslední zatáčky závodu ještě vyjížděl před Valtterim Bottasem. Samozřejmě ho velmi mrzela takto těsná ztráta toho, co mohlo být jeho pouze třetím pódiovým umístěním a rovněž třetím pódiovým umístěním značky Alpine.

Dali jsme do toho všechno. Prvními dvěma starty jsem získal čtyři pozice,“ řekl po závodě Francouz, jenž poslední pevný restart absolvoval z prvního místa. „Soutěživý kluk ve mně je hluboce zklamaný, že o takový kousek přišel o místo na stupních vítězů. My ale prostě nejsme ve stejné lize s Mercedesem.

Navzdory těsné prohře si Ocon vysloužil pochvalu od jednoho ze svých šéfů.

To byl závod! Esteban jel fantasticky a soupeř v podstatně rychlejším voze ho zdolal až na cílové čáře,“ řekl Marcin Budkowski, výkonný ředitel týmu Alpine. „Vše udělal na jedničku, to pódium by si zasloužil. Nemluvě o tom, že v 48. kole jsme zpozorovali poškození podlahy jeho vozu.

Esteban podal opravdu skvělý výkon,“ uznal Bottas. „Těžko se hledal způsob, jak se dostat před něj, ale zahákl jsem se za něj a byl z toho dramatický finiš.

Oconovi a týmu Alpine zůstane hořkosladká vzpomínka. Foto: Alpine

Zdroj: f1i, úvodní foto: Alpine