Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Räikkönena konec kariéry nedojímá

Räikkönena konec kariéry nedojímá

Už prostě nastal čas.

Starý dobrý Kimi. Nikdo v historii F1 nezávodil ve více velkých cenách, než mistr světa z roku 2007. K téměř neuvěřitelným 352 závodům však Kimi Räikkönen už přidá pouze jediný. Vidíte důvod ke smutku a nostalgii? On ne!

"Nevím, proč bych měl mít nějaké speciální emoce," řekl odcházející Fin. „Jen se už těším na moment, kdy už bude moje kariéra definitivně ukončena. Jsem rád, že už to není daleko. Takže žádný důvod ke smutku. Všechno je tak, jak jsem chtěl. Čeká nás poslední závod a opět budeme chtít prostě co nejlepší výsledek.

Velkým televizním fanouškem se nejspíš nestane.

Nevím, jestli budu doma sledovat závody, ale jsem si jist, že si nenastavím budík, abych náhodou nezmeškal start. Určitě ale budu koukat alespoň na pár závodů.

Alfa Romeo se s ním už předem rozloučilo. Jelikož tým sídlí ve Švýcarsku, Räikkönen s rodinou to neměli daleko na rozlučkovou party v továrně. Nicméně, neměl k ní moc co říct.

Bolo to moje naposled na tom místě, tak jsem s sebou vzal i rodinu a chvíli jsme tam pobyli. Setkal jsem se se všemi lidmi, rozdal docela hodně podpisů a tak...

V jiném rozhovoru ještě zmínil, že závodníci trochu přehánějí, když si stěžují na příliš plný kalendář velkých cen. Sezona 2021 bude sestávat ze 22 závodů a když Räikkönen v roce 2001 začínal, v kalendáři bylo pouze 17 závodů.

Tehdy se mezi závody hodně testovalo. Mně vyhovuje mít více závodů místo toho, abych mezi závody strávil pár dní testováním. Takže jsme neměli více času, pouze bylo méně závodů.

Fin však uznal, že mechanici, kteří stěhují celý cirkus F1 mezi kontinenty a následně makají o víkendu, jsou na tom teď hůře.

Räikkönen zůstává navenek ledově chladný. Foto: Alfa Romeo

Zdroj: RaceFans, grandprix, úvodní foto: Alfa Romeo