Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen se pořád cítí být ukřivděný

Verstappen se pořád cítí být ukřivděný

Masi je připraven brát jezdcům body.

Max Verstappen si pořád myslí, že mu v Džiddě bylo ukřivděno a že tresty dostával neprávem.

Věci, které jsem udělal v rámci defenzivy... Totéž udělali dva další a ti ani nebyli nikde zmíněni a nedostali penalizaci," řekl Nizozemec v Abú Zabí. „Nechápu to. Prostě jsem jen tvrdě závodil. Podle mého názoru jsem si nezasloužil ani jednu penalizaci a ti další dva ani žádnou nedostali, jenom já. Samozřejmě, ti vpředu jsou více na očích, schytají více kritiky, ale přesto nemám pochopení pro takové rozhodování.

Verstappen opět připomněl, že ani Hamilton mu nenechal místo, když ho nakonec předjel ve stejné zatáčce.

V podstatě mě pak vytlačil z trati. Ještě se na mě podíval a nezatočil, takže jsem musel vyjet ven, za bílou čáru. A on dostal pouze varování. Nemělo to tak být a rozhodně to nebylo fér.

Pocit křivdy nebo taktika? Masi to tento víkend asi nebude mít vůbec snadné. Foto: Red Bull

Je třeba zmínit, že mezi manévry byly určité rozdíly. Hamilton byl při předjížděcím manévru v zatáčce první, zatímco Verstappen ve svých případech křižoval trať zpoza Hamiltona a ani sám se pak do zatáčky nevešel. U jezdců F1 nelze vědět, nakolik mluví o vlastních emocích a nakolik byli možná i instruováni týmem, aby vytvořili mediální tlak na ty, kteří by jim v následujícím víkendu mohli chtít udělit další penalizaci, ať už se jedná o jezdce týmu Mercedes, Red Bull nebo jiného. Ředitel závodu F1 však předem avizuje, že bude v Abú Zabí přísný.

Michael Masi týmy dokonce upozornil, že když v posledním závodě sezony nemá smysl ukládat běžné tresty, jakým je kupříkladu trest ztráty pozic na startu následujícího závodu, je připraven sáhnout jezdci přímo na body v aktuálním šampionátu. Má také možnost potrestat celý tým, s dopadem na body obou jezdců, což by nejspíš udělal v případě, že by šampionát zkusili neférově rozhodnout Valtteri Bottas nebo Sergio Pérez. Na všechno našel oporu ve Sportovních pravidlech F1.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull