Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton pogratuloval Verstappenovi

 Hamilton pogratuloval Verstappenovi

Mercedes získal alespoň Pohár konstruktérů.

Mercedes po skončení Velké ceny Abú Zabí a celé sezony 2021 odmítá uznat oficiální výsledky a k médiím se nedostala ani tisková zpráva. Je i přirozené, že nikomu nebylo moc do řeči a mikrofonům se členové týmu vyhýbali. Připomeňme si tedy alespoň gratulaci starého mistra světa novému i svému týmu.

"V první řadě chci pogratulovat Maxovi a jeho týmu," řekl sedminásobný šampion. „Náš tým i letos odvedl fantastickou práci. Všichni muži i ženy v závodním týmu i v továrně, všichni dřeli celý rok. Byla to ta nejnáročnější sezona dosud a já jsem na ně hrdý. Hrdý na to, že spolu píšeme tento příběh. Dali jsme do toho všechno, obzvlášť v závěrečné části sezony, opravdu všechno a nevzdali jsme to, a to je nejdůležitější.

Kvůli kontroverzi byla opomenuto i rozloučení s Valtterim Bottasem, jenž tým opouští po pěti letech a zítra bude na trati v Abú Zabí testovat ve voze Alfa Romeo. V rozhovoru pro Sky Sports Fin smutnil spolu s týmem.

Chtěli jsme vyhrát oba šampionáty. Je úžasné, že opět máme Pohár, ale zároveň jsme moc smutní, protože Lewis nevyhrál šampionát jezdců. Mám pocit, jako bych boj prohrál já, protože on prohrál a mně je to moc líto. Myslím, že dnes si zasloužil vyhrát. V tomto sportu se věci snadno rychle změní. Nepochybuji, že ředitelství závodu myslelo pouze na bezpečnost,“ řekl 32letý závodník.

Jak zmínil Bottas, Mercedes v Abú Zabí zpečetil zisk Poháru konstruktérů. Opět se tomu kvůli kontroverzi nevěnovala patřičná pozornost, ale je to už osmý pohár konstruktérů v řadě, čímž tým Mercedes stanovil nový rekord. Tým německé automobilky se teď v historických tabulkách dělí o třetí místo s týmem McLaren. Williams má devět a Ferrari šestnáct pohárů konstruktérů.

Šesté místo ve špičkovém voze není nejlepší formou rozloučení, ale k zisku Poháru konstruktérů to opět stačilo. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Mercedes