Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

UNI-Virtuosi angažovalo pro příští rok Doohana se Satem

UNI-Virtuosi angažovalo pro příští rok Doohana se Satem

Ani Drugovich ale ve F2 nekončí

Za britský tým UNI-Virtuosi závodili v letošní sezoně F2 Guanju Žou a Felipe Drugovich. Více se dařilo Žouovi, který si připsal čtyři vítězství a v celkovém pořadí šampionátu obsadil třetí místo. Drugovich na vítězství sice nedosáhl, připsal si ale čtyři pódiová umístění a skončil osmý.

V případě Žoua už bylo nějakou dobu jasné, že s týmem již pokračovat nebude, protože se od příštího roku přesouvá do F1 jako pilot Alfy Romeo. A nakonec nezůstane ani Drugovich. UNI-Virtuosi totiž oznámilo, že za něj příští rok pojedou Jack Doohan a Marino Sato. Oba se s týmem představí už tento týden při posezonních testech v Abú Zabí.

"Máme velkou radost, že můžeme pro příští sezonu F2 potvrdit Jacka Doohana a Marina Sata. Marino přichází se solidní porcí zkušeností. Jack zase ví, co je to úspěch, jelikož jde o letošního vicemistra FIA F3. Nemůžeme se dočkat, až  tento týden při posezonních testech začneme a těšíme se na sezonu," uvedla stáj.

Jacka Doohana čeká první kompletní sezona ve F2. Foto: MP Motorsport



Doohan, který je synem pětinásobného mistra světa v závodech silničních motocyklů Micka Doohana, se už letos ukázal ve F2 při posledních dvou podnicích. Nastoupil za MP Motorsport a vybojoval sedm bodů. Jeho nejlepším výsledkem bylo páté místo při druhém sprintu v Džiddě, upoutal ale i druhou pozicí při kvalifikaci v Abú Zabí. Jedná se o juniora Red Bullu. Podle serveru Formula Scout ale existuje možnost, že by se pro příští rok mohl přesunout do akademie Alpine.

Marino Sato působí ve F2 už od roku 2019, kdy nastoupil do posledních tří podniků s Camposem. Následující dvě sezony strávil u Tridentu. Dosud ale vybojoval pouze dva body. Jeho největším úspěchem v kariéře je titul šampiona Euroformule Open z roku 2019. Mimo jiné už se svezl i s vozem F1. Loni se totiž v Abú Zabí zúčastnil testu mladých jezdců v barvách AlphaTauri.

Felipe Drugovich sice u stáje UNI-Virtuosi končí, Brazilec ale oznámil, že ve F2 zůstane i příští rok. Za jaký tým pojede, ovšem neprozradil.

Zdroj: Formula Scout, F1 Feeder Series, Motorsport, úvodní foto: UNI-Virtuosi