Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Drugovich se vrací k MP Motorsportu

Drugovich se vrací k MP Motorsportu

Stane se týmovým kolegou Novalaka

Startovní listina formule 2 pro příští sezonu se i nadále zaplňuje. Jasno v tom, kde bude příští rok závodit, už má nyní i Felipe Drugovich. Brazilský jezdec se po jedné sezoně u stáje UNI-Virtuosi vrátí k týmu MP Motorsport. Barvy nizozemské ekipy hájil již v roce 2020 během své premiérové sezony ve "druhé lize". Během ní tehdy vybojoval tři triumfy a skončil na celkové deváté příčce. Letos si sice polepšil o jedno místo a obsadil osmou pozici, další vítězství ale nepřidal.

"Jsem opravdu nadšený z toho, že pro svou třetí sezonu ve F2 znovu spojím síly s MP Motorsportem. Na svou premiérovou sezonu, kterou jsem s nimi odjel, mám nádherné vzpomínky. Vyhrál jsem tehdy závod hned při svém prvním víkendu ve F2 a pak jsem posbíral další dvě vítězství. Jak já, tak i tým se už nemůžeme dočkat, až tuto formu letos zopakujeme a budeme ještě lepší," odhalil Drugovich své plány pro rok 2022.

Za MP Motorsport závodil Felipe Drugovich už v roce 2020. Foto: MP Motorsport


Drugovichovým týmovým kolegou u MP Motorsportu bude příští rok Clément Novalak. Angažmá francouzského pilota, který letos obsadil třetí místo ve FIA F3, bylo potvrzeno už dříve. Novalak už navíc za stáj závodil při posledních dvou podnicích letošní sezony v Saudské Arábii a Abú Zabí. Jeho nejlepším výsledkem bylo 14. místo a na první body tak stále čeká.

O jezdecké sestavě pro rok 2022 už mají jasno i v Drugovichově bývalém působišti, tedy u týmu UNI-Virtuosi. Za britskou stáj budou závodit Jack Doohan a Marino Sato. Kromě Drugoviche tým opouští i jeho letošní týmový kolega Guanju Žou. Číňan totiž bude od roku 2022 závodit ve F1 za Alfu Romeo.

Zdroj: Formula Scout, FIA Formula 2, úvodní foto: UNI-Virtuosi