Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Náhradníky Ferrari jsou Schumacher a Giovinazzi

Náhradníky Ferrari jsou Schumacher a Giovinazzi

Sezonu si rozdělí napůl.

Ferrari se rozhodlo, že místo třetího a náhradního jezdce svého týmu příští rok rozdělí mezi dva jezdce. V jedenácti z třiadvaceti závodů bude oficiálním náhradníkem Mick Schumacher. Schumacher se do F1 dostal skrze Jezdeckou akademii Ferrari, které mu i pro příští sezonu zajistilo závodní sedačku v týmu Haas. Jelikož pandemie bude nejspíš pokračovat i napříč rokem 2022, není vůbec nereálné, že mladý Schumacher dostane šanci závodit za bývalý tým svého otce. Pokud půjde vše podle plánu, pak alespoň trochu přičichne k životu ve velkém týmu.

Ve zbývajících dvanácti závodech bude náhradníkem Scuderie Ferrari Antonio Giovinazzi, na kterého tedy italský tým stále nezanevřel. Giovinazzi s podporou Ferrari tři roky závodil za tým Alfa Romeo a zároveň byl rezervním jezdcem Maranella. Příští rok ale bude závodit ve Formuli E, takže Ferrari nemůže být k dispozici každý víkend.

Šéf týmu Ferrari rovnou oznámil i to, že Giovinazzi bude jako náhradník k dispozici také týmům Alfa Romeo a Haas používajícím motory Ferrari. Pokud by ale Ferrari potřebovalo náhradníka v den, kdy nebude Giovinazzi v padoku, vezme si z Haasu Schumachera a americká stáj nasadí svého náhradníka. Tím bude již třetí rok po sobě Pietro Fittipaldi, který za tento tým odjel dva závody v roce 2020 jako náhrada za zraněného Romaina Grosjeana. Pro úplnost doplňme, že rezervním jezdcem týmu Alfa Romeo je zkušený Robert Kubica.

Giovinazzimu se podařilo zůstat součástí F1. Foto: Ferrari

Zdroj: Ferrari, úvodní foto: Ferrari