Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Paul Ricard zatím s předělávkou počká

Paul Ricard zatím s předělávkou počká

Nejprve chce vidět smlouvu a nové vozy.

Okruh Paul Ricard, domov Velké ceny Francie, uvažuje o úpravách v layoutu své trati. Ředitel eventu, Éric Boullier, byl viděn i v zákulisí posledního závodu F1 loňského roku v Abú Zabí, které přestavělo svůj okruh Yas Marina. Než se však Francouzi pustí do nikoli levného projektu, chtějí mít v kapse smlouvu na roky dopředu a vidět novou generaci vozů v akci.

S managementem F1 už nějaký čas vedeme jednání o prodloužení smlouvy. Ale lístky, které jsme začali prodávat loni v listopadu, jsou již teď z větší části prodány. To poukazuje na velký zájem o F1 ve Francii,“ řekl Boullier. „Minulý rok jsme viděli, že když jsou si vozy rychlostně blízko, můžete mít výborný závod na jakémkoli okruhu. To samozřejmě neznamená, že nechceme trať vylepšit. Ale nejprve chceme vidět, jaké změny přinese nová generace vozů. Měli jsme dobrý závod, dobrý event, VC Francie nabrala rychlost a my toho hodláme využít, takže mimo jiné plánujeme zvýšení kapacity okruhu.

Paul Ricard a jeho výjezdové zóny se televizním divákům moc nelíbí, ale alespoň si okruh nelze splést se žádným jiným. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Haas