Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Masi možná přijde o práci

Masi možná přijde o práci

Pozice ředitele závodu se může rozdělit.

Peter Bayer, dlouholetý zaměstnanec FIA a ředitel závodů monopostů pod patronátem této organizace, připustil blížící se odchod Michaela Masiho z postu ředitele závodu F1. Samozřejmě, bude to následek kontroverze a nespokojenosti fanoušků po Velké ceně Abú Zabí, v níž se rozhodlo o majiteli mistrovského titulu.

Odváděl skvělou práci, to jsme mu řekli, ale také jsme mu řekli, že možná budeme mít nového ředitele závodů,“ řekl Bayer. „Během svého působení na pozici si vypěstoval hroší kůži, kterou my lidé z FIA potřebujeme, protože jsme jako sportovní policisté a policistům v ulicích se málokdy dostane uznání. Ale nemyslím si, že je možné ustát takovou kritiku v sociálních sítích. Michael nemá účty v sociálních sítích, ale nevraživost se k němu dostala z ostatních směrů. Michael ví, že ho podporujeme a že bychom chtěli, aby pokračoval ve své práci, ale on musí pochopit, že je zde problém, který musí být odstraněn.

Masimu v uplynulých dnech nepřímo naložila také osobnost světa WRC, osminásobný šampion Sebastien Ogier.

Já myslím, že se vrátí,“ řekl Ogier o budoucnosti Lewise Hamiltona. „Je v extrémně konkurenčním prostředí, spojený s nejlepším týmem. Muselo to být pro něj obtížné. Měl pocit, že ho obrali o titul. Byl obrán o titul, nebojme se to říci nahlas,“ říká Ogier.

Přechovávám velký respekt k Maxi Verstappenovi, měl fantastickou sezonu, ale v poslední víkend Lewis dominoval celému závodu, téměř až do samého konce. Oba by si ten titul zasloužili, ale co se toho rozhodujícího víkendu týče, Lewis byl okraden.

Ve stejnou dobu přichází Sky Deutschland s tvrzením, že FIA ​​se rozhodla postavit za Masiho a podpoří ho tím, že kolem něj vytvoří celý tým lidí, případně mu přidá spoluředitele a velký balík kompetencí, které pod sebe před desítkami let dostal zesnulý Charlie Whiting, se přerozdělí.

Masi možná bude muset odejít, aby opět zavládl mír. Foto: Red Bull

Zdroj:  Gerhard Kuntschik, Super Moscato, Sky Deutschland, úvodní foto: McLaren