Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zamaskovaná Alfa jezdila v Imole

Zamaskovaná Alfa jezdila v Imole

Vůz C42 zůstal zahalen tajemstvím.

Některé týmy se rozhodly ukázat před společnými předsezonními testy pouze nové sponzory a nový barevný design svých vozů, ale ne nové vozy samotné. Alfa Romeo se rozhodla neukázat nic. Její kamuflovaný nový vůz se však dnes přeháněl na testovací trati Fiorano, kde absolvoval filmovací den s předpisy omezeným počtem kilometrů.

Kamufláž má nejen zabránit konkurenci v analyzování detailů z fotografií, ale nevyniknou na něm ani sponzoři. Alfa přitom avizuje, že na palubu bere několik nových sponzorů a partnerů, ale představí je až po skončení první poloviny zimních testů, po třech dnech v Barceloně. Ty Alfa Romeo nejspíš také odjede v kamuflážovém lakování.

Díky nárůstu zájmu z Číny a pokračující podpoře polského Orlenu i samotné italské automobilky se prý teď rozpočet stáje šplhá až do blízkosti rozpočtového stropu. Určitě se tedy očekává lepší než předposlední místo, které tým se sídlem ve Švýcarsku obsadil v loňském šampionátu.

Stáj Alfa Romeo je také jediná, která před sezonou 2022 kompletně změnila svou jezdeckou dvojici. Do velkých cen budou ve voze C42 startovat Fin Valtteri Bottas a Číňan Kuan-jü Čou. Změna se vyhnula pouze místu testovacího a rezervního jezdce, tím zůstal Polák Robert Kubica. Ve Fioranu se za prý za volant posadil Valtteri Bottas, byť v černé přilbě a ne ve svých obvyklých barvách.

Vůz Alfa Romeo C42 nám bude představen jako poslední. Foto: Alfa Romeo

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri