Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton byl v právu

Hamilton byl v právu

Kroky FIA to prý dokazují.

Lewis Hamilton zřejmě vidí změny týkající se ředitelství závodů F1 jako důkaz toho, že se právem cítil být okraden o osmý titul mistra světa. V reakci na události v Abú Zabí přišel o práci Michael Masi, kterého nahradili hned dva zkušení lidé, kteří se budou střídat, kterým bude jako permanentní poradce pomáhat člověk, který býval pravou rukou Charlieho Whitinga před Masiho nástupem a vzdálenou podporu bude v náročných situacích poskytovat i nově zřízené oddělení FIA, v podstatě v roli videorozhodčího. Nevypadá to jako velké změny v reakci na velké selhání?

"Důvěra je důležitá a dá se ztratit v mžiku oka," řekl sedminásobný šampion. „Ale získat důvěru, to je dlouho trvající proces. Ještě tam nejsme, ale to oznámení je dobrým prvním krokem. Nějaký čas teď potrvá, než zjistíme, zda se dostavují výsledky, zda je změna reálná. Ale nesmím si dovolit na to myslet příliš často, mým cílem je dostat se do životní formy.

Hvězda Mercedesu se v zimě odmlčela, nekomunikovala ani přes sociální média a říkalo se, že se možná už do F1 nevrátí.

Je normální se na konci roku zamyslet, jestli skutečně chci opět obětovat veškerý ten čas a veškeré úsilí, které je zapotřebí k boji o titul šampiona. Myslím, že mnoho lidí nechápe, jak vysoké pracovní nasazení je skutečně nezbytností. Není to jen o tom, že si sednu do vozu a závodím. Největší obětí je čas. Ale bez ní nemá smysl pokoušet se.

Tento sport miluji odmalička, ale přirozeně jsem přišel o víru ve funkčnost systému. Jenže odhodlanost patří k mým silným stránkám. Také vím, že takové momenty mohou definovat jezdcovu kariéru a já nedovolím, aby ta věc definovala moji kariéru.

Hamilton volá po tom samém, co chybělo mnoha jezdcům nejen v minulé sezoně. Konzistentnost a předvídatelnost rozhodnutí ředitelství závodů a komisařů.

Minulost se změnit nedá a nic by už nedokázalo změnit, jak jsem se tehdy cítil. Nicméně je dobré, že FIA ​​začala podnikat kroky. Pokud nic jiného, ​​tak alespoň ať si vezmeme poučení a už se nikdy nic podobného nestane.

Hamilton ze sebe vyždímá první poslední, aby získal osmý titul. Foto: Mercedes

Hamilton dostal do týmu nového týmového kolegu a poprvé bude závodit vedle někoho z mladší generace. Bývalý týmový kolega však Georgi Russellovi nedává žádnou šanci získat letos titul místo Hamiltona.

Nedokážu si představit, že v dohledné době někdo Lewise porazí ve stejném voze,“ řekl Valtteri Bottas v rozhovoru pro SunSport. „George si rychle zvykne, do rodiny Mercedesu patří léta. Jenže porazit Lewise, to opravdu není snadné. Vyzkoušel jsem to na vlastní kůži. Pes byl zakopán v konzistentnosti výkonů. Je normální, že všem jezdcům jde forma jednou nahoru, jindy dolů. Jenže u něho je i ten nejhorší výkon stále velmi, velmi dobrý. Ani jeho špatný den není opravdu špatný, na konci sezony pak těží z celoroční konzistentnosti výsledků.

Zdroj: Motorsport, SunSport, úvodní foto: Mercedes