Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

S McLarenem to možná nebude až tak špatné

S McLarenem to možná nebude až tak špatné

Zůstane Bahrajn pouze blednoucí vzpomínkou?

V Bahrajnu to vypadalo, že se McLaren po letech usilovného výstupu opět rychlostně propadl až kamsi do sklepa. Ani po druhém závodě sezony sice nelze mluvit o návratu na dobré pozice, ale konkurenceschopnost byla podstatně lepší. Lando Norris týmu získal body za sedmé místo. Ano, pomohla mu odstoupení rychlejších vozů, ale zase kdyby nevypadl Daniel Ricciardo, mohly brát body oba oranžové vozy.

Pro nás to byl skvělý výsledek,“ řekl Norris v rozhovoru pro web Motorsport. „Vším nám to dodá ještě více motivace. Je to mnohem lepší, než kdybychom měli dva otřesné víkendy v řadě, to by u nás bylo vidět pouze protáhlé obličeje. Takhle se můžeme trošku usmívat, ale víme, že je před námi hora práce.

Oproti prvnímu závodu byl rozdíl vlastně pouze v okruhu. My jsme nic moc neměnili. Je vidět, že budeme mít velké rozdíly mezi okruhy a začínáme také chápat silné a slabé stránky našeho nového vozu. Špatnou zprávou je, že kdybychom se dnes vrátili do Bahrajnu, opět budeme stejně pomalí.

Doufám, že Bahrajn zůstane naším strašákem,“ přidává se Ricciardo. „Změnili jsme pár věcí kolem brzd, se kterými byl ještě v Bahrajnu problém, ale jinak byl vůz stejný a prostě nám sedl okruh. Trať v Austrálii, hlavně po úpravách, je docela plynulá a rychlá, takže bychom snad opět mohli bojovat o body.

McLaren byl v něčem i nejlepší. V obou závodech nejrychleji vyměnil pneumatiky. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: McLaren