Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen se prostě soustředí na závodění

Verstappen se prostě soustředí na závodění

Mimotraťové aktivity udržuje na rozumné úrovni.

Max Verstappen je, i podle několika loňských průzkumů, nejjasnější hvězdou současné F1. Po zisku titulu je jasné, že se o něj o něj můžou porvat média, sponzoři, fanoušci v organizacích všeho druhu... A uvolňování protipandemických opatření ve většině světa by mohlo znamenat, že teď bude mít kromě závodění mnoho jiných povinností. Tomu se však zatím, navzdory zisku prvního titulu, úspěšně vyhýbá.

Ano, ale i když Covid-19 už nebude hrozbou, nebudu toho dělat více než doteď. Určitě ne během závodních víkendů, protože mou prací zde není bavit publikum,“ je přesvědčen úřadující šampion. „Postarám se jim o zábavu, ale budu přitom za volantem. V opačném případě začne být jezdec nervózní, necítí se dobře a odrazí se to na výkonech.

Fanouškům i sponzorům mají udělat největší radost vítězství. Foto: Red Bull

Jako negativní příklad uvedl Daniela Ricciarda v době, kdy byl jeho týmovým kolegou a na jeho domácí půdě v Austrálii začínala sezona.

Vždy mi ho bylo líto, protože byl tak zaneprázdněný, že si domácí velkou cenu nakonec nikdy pořádně neužil. Snad to letos bude jiné, ale co si já pamatuji, tak tady měl vždy problém všechno zvládnout. Byl extrémně časově vytížený celý týden před závodem. Skutečně doufám, že si to letos užije, protože závodit doma před svými fanoušky je opravdu speciální příležitost.

Ricciardo zatím naposled doma závodil v roce 2019 a svůj renault si poškodil hned na startovní rovince, daleko před první zatáčkou.

Zdroj: Reuters, úvodní foto: Red Bull