Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Za Vettelovy havárie prý může aerodynamika

Za Vettelovy havárie prý může aerodynamika

Minardi ho posílá do důchodu.

Velké množství incidentů Sebastiana Vettela v Austrálii jeho šéf připsal vozu Aston Martin AMR22.

Myslím, že se z toho musíme hlavně poučit,“ řekl Mike Krack. „Jsem rád, že Seb je po všech těch incidentech v pořádku. A vím, že pokud někdo jako on, čtyřnásobný mistr světa, má takhle velké problémy, tak problém nebude v jezdcích, bude ve voze. Snad bude každý se mnou souhlasit, že není normální mít s ním takové výsledky.

Ani vynechání prvních dvou závodů sezony není vysvětlením. V Melbourne vícekrát zvítězil, trať dobře zná. Ve F1 přitom není zas tak obtížné identifikovat zdroj problémů. Aktuálně jsme soustředěni na hmotnost vozu a aerodynamiku. Co se hmotnosti týče, tam jsme již udělali pozitivní změny, ale aerodynamika nám pořád dělá problémy.

Krack se obává, že ztráta času na trati jen dále zkomplikuje vývoj nového vozu. K Vettelově výkonu se však vyjádřil i Giancarlo Minardi, bývalý majitel týmu z Faenzy, kde Vettel začínal. Ten mu radí zavěsit závodní přilbu na hřebík.

Už by měl odejít. Peněz má dost, titulů má dost a další tak nezíská,“ řekl Minardi v rozhovoru pro Corriere.

Vettel mezitím přiznal, že není oblíbený na nejvyšších místech managementu F1, neboť se aktivně zajímá o věci nesouvisející s točením volantem.

Formule 1 si nevybírá kde chce závodit. Zástupci vlád oslovují Formuli 1 a je součástí obchodního modelu, že peníze od nich jsou velkou částí celkových příjmů našeho sportu,“ řekl Sebastian Vettel v souvislosti se začátkem sezony na Arabském poloostrově. „A když o těchto věcech chci mluvit, některé lidi chytá panika. Skutečně jsou tady lidé, kteří by rádi ovlivnili, co budu říkat. Nejsem zrovna miláčkem FOM. Ale nikdo mi nebude určovat, co smím a co nesmím říct.

Mimochodem, Vettel má i jednu dobrou zprávu. Po odchodu starého kamaráda Kimiho Räikkönena se Vettelovi podařilo dohodnout s jeho dlouholetým fyzioterapeutem, Markem Arnallem, jenž se teď o jeho kondičku stará na střídačku s dosavadním Němcovým fyzioterapeutem, Anttim Kontsasem. Arnallovým prvním svěřencem byl Mika Häkkinen.

Vettel má ve svém týmu novou posilu. Foto: Aston Martin

Zdroj: Racer, Corriere, úvodní foto: Aston Martin