Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonovi to s Chelsea nevyšlo

Hamiltonovi to s Chelsea nevyšlo

Verstappenovi to přišlo směšné.

Lewis Hamilton nebude patřit k majitelům anglického fotbalového týmu Chelsea. Tým je na prodej, protože ho vlastní Roman Abramovič a ruští oligarchové to teď mají s podnikáním v Evropě těžké. Sedminásobný šampion spojil síly, ale hlavně peníze se Serenou Williamsovou a investiční skupinou vedenou Martinem Broughtonem. Mezi jeho soupeři v závodě o jeden ze světově nejznámějších fotbalových klubů byl i Jim Ratcliffe, zakladatel a předseda Ineosu, který je zase spolumajitelem týmu Mercedes, za který Hamilton ve F1 závodí. Novým majitelem klubu však nejspíš bude Todd Boehly a jeho investiční skupina.

Ještě na evropské půdě si z Hamiltona kvůli nečekaně objevené vášně pro Chelsea utahoval jeho loňský soupeř v boji o titul, Max Verstappen.

Já fandím PSV a Ajax bych nikdy nekoupil,“ řekl Verstappen. „Kdybych přece někdy koupil fotbalový klub, tak si ho koupím celý, abych já rozhodoval. K čemu by mi byl maličký zlomek procenta? A že fanoušek Arsenalu kupuje Chelsea, tak to je teprve zajímavé!

Hamilton měl své vysvětlení, byť dětinské.

Jako malý jsem hrával fotbal. S dětmi ze sousedství a s kamarády. Moc jsem chtěl zapadnout, byl jsem tam jediný menšinový. A každý kluk někomu fandil. Jeden Tottenhamu, jiný Manchastru United. U mě se to tak nějak střídalo, ale jednoho dne jsem přišel domů a sestra mi prostě boxovala do ramene tak dlouho, dokud jsem nepochopil, že musím fandit Arsenalu. Mohl jsem mít pět nebo šest let, když jsem začal fandit Arsenalu. Ale můj strýc Terry je velkým fanouškem Chelsea a často mě brával na zápasy Arsenalu s Chelsea.

Hamilton se nejspíš od fotbalu zase rychle vrátí k hudbě a módě. Foto: Press service Lewis Hamilton

Zdroj: f1i, úvodní foto: Mercedes