Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo to přehnal při nastavování

Ricciardo to přehnal při nastavování

Norris se chce udržet v čele druhé ligy.

Co teď Daniel Ricciardo nejméně potřeboval, je začít víkend v Monaku tvrdou havárií. Ve včerejším druhém tréninku nestihl zajet ani jedno měřené kolo, než svůj mclaren roztřískal o Tecpro bariéru. Australan pak vysvětloval, že nešlo o klasickou jezdeckou chybu, pouze o příliš odvážná rozhodnutí při změně nastavení mezi tréninky.

Bylo to divné,“ řekl jezdec McLarenu. „Normálně když někdo havaruje v tomto místě, tak je to kvůli tomu, že to přehnal s průjezdem obrubníku čtrnácté zatáčky a tam přišel o kontrolu nad vozem. Můj problém ale začal už před třináctou zatáčkou, už tam jsem ztrácel kontrolu. Pravděpodobně jsme to při změně nastavení vozu na pár místech přehnali. Dopoledne bylo dobré, ale přirozeně chce ve druhém tréninku vidět zlepšení. Chtěli jsme maximalizovat rychlost, ale byl to přešlap. To zjistíte, až když to vyzkoušíte.

Naproti tomu Lando Norris, stále ještě ne zcela zotavený z angíny, byl ve druhém tréninku nejrychlejším jezdcem z druhé ligy, porazil i oba vozy Mercedesu, který v Monaku opět trpí porpoisingem.

Ještě mě trápí hrdlo, kašel a tak, ale horečka a všechno to nejhorší už je pryč, takže jsem v mnohem lepší kondici. Trochu si už dokážu jízdu užít a lépe se soustředím. Měl jsem dobrý první den v Monaku, takže můžu být velmi spokojený,“ řekl britský jezdec. „Mercedes a AlphaTauri byli blízko. Jsem překvapený, že jsme skončili před Mercedesem. Takže nový plán zní: „Zůstaneme před Mercedesem.“ Doufám, že se nám to povede.

Tak dobrá konkurenceschopnost překvapila i Norrise. Foto: McLaren

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: McLaren