Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na Silverstone bude chybět i Smoljar

Na Silverstone bude chybět i Smoljar

Nahradí ho Ugran

Ke změnám v jezdeckých sestavách nedojde pro čtvrtý podnik letošního ročníku FIA F3 na Silverstone pouze u stájí Trident a Charouz Racing System. S o trochu jiným složením totiž nastoupí také MP Motorsport. Ten se bude muset obejít bez Alexandera Smoljara. Ruský jezdec, který ovšem letos v šampionátu působí pod neutrální vlajkou, totiž nedostal vízum. Nahradí ho Filip Ugran.

"S radostí vám oznamuji, že se tento víkend vrátím do monopostu FIA F3. Velké díky patří MP Motorsportu a také WH Sports (organizace, která Ugrana zastupuje - pozn. red.), díky kterým jsem tuto příležitost dostal," oznámil rumunský závodník na svých sociálních sítích.

Ugran ve FIA F3 působil již loni. Závodil za stáj Jenzer Motorsport. Nepodařilo se mu ale získat ani jeden bod. Nejlépe dosáhl na 15. místo. Letos ho můžeme vídat v seriálu Euroformula Open. Zde hájí barvy Van Amersfoortu a po úvodních čtyřech podnicích je celkově sedmý.

 Filip Ugran se na Silverstone vrátí do FIA F3. Foto: MP Motorsport



Se Smoljarovou účastí na Silverstone to vypadalo bledě už od března. Po ruské invazi na Ukrajinu totiž tehdy organizace Motorsport UK oznámila, že držitelům ruských licencí bude na území Velké Británie zakázáno závodit. FIA před sezonou závodění ruským jezdcům ve svých šampionátech nezakázala, mohou v nich ale účinkovat pouze pod neutrální vlajkou.

MP Motorsport se tak na Silverstone bude muset obejít bez svého nejlepšího jezdce. Smoljar je totiž po prvních třech podnicích šestý. Získal jedno pódium a nasbíral 28 bodů. Caio Collet je s 18 body jedenáctý a Kush Maini s 11 body šestnáctý.

Zdroj: Formula Scout, FORMULE.cz, úvodní foto: MP Motorsport