Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Sainz překvapil i sám sebe

Sainz překvapil i sám sebe

Leclerc si pole position nezasloužil.

Carlos Sainz si v kvalifikaci na Velkou cenu Velké Británie překvapivě vybojoval první pole position ve F1. Překvapivě nejen pro fanoušky, kteří vpředu čekali Maxe Verstappena nebo Charlese Leclerca, ale překvapen byl i samotný Sainz.

Bylo to dobré kolo, ale na přechodných pneumatikách jsem hodně bojoval v místech, kde stála voda. A taková místa byla i v ideální stopě, takže se lehce mohla přitrefit chyba a kolo by bylo ztraceno. Ani teplota nebyla ideální pro použití přechodných pneumatik,“ řekl vítěz kvalifikace. „Nakonec se mi povedlo spojit sektory do dobrého kola, ale nebylo to extra dobré kolo. Myslel jsem hlavně na to, abych nezůstal někde daleko vzadu. Zpráva o pole position mě proto docela zaskočila.

Sainz by si první místo samozřejmě rád udržel až do cíle.

Tak rychlost byla po celý víkend dobrá, pouze s výjimkou posledního tréninku, kde jsme měli problémy, ale před kvalifikací jsme je odstranili. Spoléhám na to, co jsme dělali ve druhém tréninku, tam byla rychlost dobrá a s takovou by mělo být možné udržet si pozici. Ale nepochybuji, že Max a Charles na mě budou tlačit.

Sainz také vysvětlil, že jezdci nevěděli, jak na tom opravdu jsou, protože software jim i ve Q2 ukazoval ztrátu na nejrychlejší kolo ve Q1. I vítěz kvalifikace zajel své nejrychlejší kolo v první části kvalifikace, než začalo silněji pršet. To však nebylo pro další průběh kvalifikace vůbec relevantní.

Sainzův vůz bude poprvé na pole position. Foto: Ferrari

Těším se spolu s Carlosem, já jsem dnes neodvedl dost dobrou práci,“ řekl Sainzův kolega z Ferrari, Charles Leclerc. „V posledním kole jsem šel do smyku. Věděl jsem, že to musí být mé nejlepší kolo, bez chyb, ale nezvládl jsem to, takže jsem si nezasloužil pole. Ale startovat ze třetího místa není zas tak špatné.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari