Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton bojoval o pole position

Hamilton bojoval o pole position

Nelíbí se mu bučení fanoušků na Verstappena.

Lewis Hamilton až do posledního kola kvalifikace věřil, že na domácí půdě bojuje o pole position. Optimismus do něj nejspíš vlil stav na začátku Q3, kdy se jeho jméno nakrátko objevilo na druhé pozici. Když však jezdci Ferrari a Red Bullu zvládli zajet kola bez větších chyb, pro Hamiltona zbylo pouze páté místo.

V dešti jsme bojovali o první řadu a až do předposledního kola se nám to dařilo. Jenže pak jsem byl požádán, abych trochu zvolnil a připravil se na poslední kolo. Poslechl jsem, jenže pak se rozpršelo. To byla trochu smůla. Na poslední kolo jsem si šetřil to nejlepší, nabíjel jsem si baterii a podobně. Jenže jsem to použil v posledním kole, když už pršelo. Kromě toho jsme během pomalého kola přišli o příliš mnoho tepla z pneumatik.

Sedminásobný šampion se však nevzdává naděje, že z pátého místa zaútočí na jezdce v top vozech a potěší své rodáky.

Je to dost velké zklamání, opravdu jsem moc chtěl být na pole position a myslím, že jsme skutečně mohli být v první trojce. Zítra to nebude snadné, ale máme dobrý závodní vůz. Pokusím se vytáhnout eso a předvést fanouškům něco speciálního. Mám tu fantastickou podporu.

Hamilton se také vyslovil proti bučení na svého loňského rivala, které bylo včera slyšet z hlavní tribuny.

Věřím, že nejsme takoví. Bučení není nikomu na nic dobré. Ale máme fantastické fanoušky, fanoušky našeho sportu, kteří mají silné emoce, pozitivní i negativní. Avšak jsem rozhodně proti tomu, aby se na někoho bučelo. Zároveň si vážím, že mě fanoušci chtějí podpořit.

Druhý domácí jezdec ve službách Mercedesu, George Russell, obsadil osmé místo a vůbec z toho neměl radost.

Měli jsme rychlost na páté, možná čtvrté místo. Takže cítím frustraci,“ řekl mladý Brit, který se v posledním kole nevyhnul chybě ve třetí zatáčce. „Ztratil jsem tam čtyři až pět desetin. Jinak to bylo průměrné kolo a ztratit polovinu vteřiny na začátku kola není zrovna ideální.

V hustém středu pole stála Russella jeho jezdecká chyba několik pozic. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes